Feliços 15!

nou xarxanet Font: Xarxanet

Feliços 15!

Resum: 

Xarxanet ha assolit els 15 anys de vida però encara hi ha gent que no ens coneix i tenim el repte d'arribar arreu i que les entitats puguin gaudir de tot el que des d'aquest humil portal, els volem i podem oferir. I com deia en Harpo quan no parlava: Xarxanet és com "endinsar-te en la foscor d’un immens mar de dubtes per a veure-hi clar".

 Font:

Oriol Toro

Periodista, contacontes i educador.

més articles de Oriol Toro

En Joan i en Josep són dos bons amics. Tots dos participen activament del moviment associatiu en els seus respectius municipis. Tots dos es van iniciar en el món del voluntariat de ben joves. L’un a l’esplai i l’altre al cau. Amb el temps van deixar-ho per implicar-se en altres mogudes. I ara ja fa temps que tant un com l’altre formen part de la junta directiva d’una entitat.

En Joan milita en un petit poblet de les Garrigues i allà l’activitat és frenètica, però de petit abast. Ara bé, en els darrers anys han aconseguit importants subvencions i han millorat molt els canals de participació i comunicació de l’entitat.

En Josep practica el seu activisme a la capital. L’entitat de la qual forma part és força grossa, però viuen la vida associativa de manera molt més relaxada. Cada any és igual a l’anterior. No hi ha mai gaires novetats. En els darrers temps, però, estan un xic amoïnats, perquè la gent cada vegada participa menys i no entren gaires fons, cosa que està duent l’entitat a l’estancament.

En Josep i en Joan es troben dissabte per fer el seu típic pla de les tres P: “Partidet-Platja-Paella”. A la sobretaula de la tercera P en Joan es vanta de com han millorat les coses a la seva entitat i totes les activitats noves que hi fan. En Josep para l’orella ben atent i el que més el sorprèn és la gran quantitat de gent que col·labora amb l’entitat del seu amic. Ell també voldria que la seva entitat alcés el vol i no sap massa bé com fer-ho. Llavors en Joan diu la paraula clau: “XARXANET”.

En Josep n’ha sentit a parlar però no té massa clar de què es tracta. En Joan li explica, amb tot detall, com aquest portal que va néixer ara fa 15 anys s’ha convertit en la solució a tots els temes de l’entitat.

Que necessites finançament? A Xarxanet ho trobaràs! Que no saps com millorar la participació interna de l’entitat? A Xarxanet ho trobaràs o fins i tot et poden assessorar o acompanyar per tal que ho aconsegueixis. Que tens dubtes a nivell jurídic, econòmic o informàtic. Tens una mà de recursos al teu abast que sempre t’il·luminaran el camí. Que vols aprofundir en un tema específic? A la biblioteca de Xarxanet hi trobaràs més de 800 documents de referència sobre tota mena de temes!

En Josep està meravellat, però el problema que realment tenen ells és que malgrat són prou grans, a vegades té la sensació que la gent no els coneix prou i que no se saben explicar prou bé. En Joan li explica que a Xarxanet està ple de notícies, reportatges i entrevistes que els han ajudat molt a veure com treballen la resta d’entitats i aprendre’n. Així mateix, a la seva entitat s’han fet recentment col·laboradors de Xarxanet i poden publicar les seves pròpies notícies. Això és tot un benefici, perquè els butlletins i xarxes socials del portal repliquen els continguts a més de 60.000 subscriptores i seguidors!

En Josep està encantat i pregunta: “I això quan dius que fa que està en marxa?”

Fa 15 anys, li diu en Joan, i just acaben d’estrenar un nou disseny per ser més accessibles! Una feinada de mesos de treball afegida al bagatge d’aquests 15 anys que ofereixen com a resultat un portal ben endreçat i focalitzat en fer de crossa a les entitats i ajudar-les en el seu dia a dia.

En Josep, ho té clar, ho ha d’explicar de seguida a la propera junta de l’entitat!

Els dos amics s’acomiaden i de tornada a casa, en Josep entra al portal esmentat i descobreix, com a Xarxanet hi ha de tot i més per a les entitats i per a tothom que es vulgui dedicar al voluntariat. I és que com deia en Harpo quan no parlava: Xarxanet és com "endinsar-te en la foscor d’un immens mar de dubtes per a veure-hi clar".

Afegeix un comentari nou