Hem oblidat l’essència del lleure?

 Font:

Hem oblidat l’essència del lleure?

Resum: 

Nombroses vegades qüestiono els motius pels que els pares inscriuen als seus fills en activitats de lleure.

 Font:

Arantxa Ribot

Pedagoga. Professora de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, cofundadora de l'associació ESBE i investigadora a Salut Mental Catalunya.

més articles de Arantxa Ribot

Em pregunto si ho fan perquè creuen en la importància d’aquests entorns educatius, o bé, per estalviar-se un cangur, no demanar permís a la feina o no haver d’insistir per més favors als avis.

Generalment, fer encaixar els horaris laborals amb els escolars és molt complicat. Segurament per aquest motiu, molts pares i mares fan ús de les activitats de lleure que s’ofereixen.

No obstant això, és necessari no oblidar que el lleure és aquell moviment que va començar a ser reglat fa mig segle. Aquest, presentava una intenció pedagògica més progressista que la que es tenia aleshores a les escoles i on, sobretot, es pretenia oferir espais lúdics farcits d’experiències que promoguessin el desenvolupament personal, i la relació amb els iguals, amb la comunitat i amb el medi ambient.

Els beneficis que suposa per un infant o jove participar en espais de lleure és tan positiu, que potser, el fet de preguntar-se si hem oblidat la seva essència és secundari, sempre que hi participin.

Afegeix un comentari nou