Joaquim Muñoz: “Volem ajudar als Projectes d’Impacte Social amb les millors practiques de Gestió de Projectes”

PMI Project Management Institute Barcelona
Autor/a: 
Joaquim Muñoz
 Font: Joaquin Muñoz
Joaquim Muñoz al cartell de la jornada anual de PMI Barcelona. Font: PMI Barcelona

Joaquim Muñoz: “Volem ajudar als Projectes d’Impacte Social amb les millors practiques de Gestió de Projectes”

Autor/a: 
Joaquim Muñoz
PMI Project Management Institute Barcelona

Resum: 

El membre de la junta directiva del PMI de Barcelona explica les claus de la nova Iniciativa 'Projectes Impacte Social' de l'entitat.

El PMI (Project Management Institut) de Barcelona és una associació de Directors de Projecte de Catalunya que està formada por uns mils socis i sòcies. L'entitat forma part d'una associació d'àmbit internacional, el Project Management Institute, present a 250 països de tot el món.

Conjuntament amb altres organitzacions del mateix tipus presents a Espanya i a Llationamèrica, el PMI Barcelona ha posat en marxa la iniciativa Projectes Impacte Social (PDIS) per ajudar a les persones que lideren projectes amb impacte social a millorar la seva gestió, oferint-los eines i acompanyament. Joaquim Muñoz, membre de la junta directiva de l'entitat, detalla les claus de la iniciativa.

Què han de fer las persones interessades en participar?

Per a poder beneficiar-se d'aquest servei, les persones intessades només han de registrar-se a la pàgina web de la iniciativa. A partir d'aquest moment rebran correus que els mantindran al dia de les activitats del projecte, i que, en molts casos, contindran càpsules formatives sobre aspectes de la gestió de projectes.

Les activitats que es fan a la iniciativa tenen cost per les persones assistents?

No. Totes les activitats i eines que proposem a la iniciativa son gratuïtes per els participants. El motor de la iniciativa són les persones voluntàries de la nostra organització, que ajuden en la realització d'activitats i actes. A més, el material per a les diferents activitats ens el proporciona la nostra organització mare, que el distribueix a nivell mundial.

Podries explicar alguna de les activitats que teniu previst fer?

Mira, justament estem organitzant una activitat en línia per al mes vinent. Es tracta d'un esdeveniment anual on oferim ponències, formació i taules rodones. Enguany, aquesta jornada estarà orientada en dos eixos: l'intercanvi d'experiències entre organitzacions i la sostenibilitat.

Aquesta sessió tindrà lloc el 18 de octubre. A la nostra pàgina web, i a l'agenda de Xarxanet, hi ha un apartat sobre l'esdeveniment on es pot trobar mes informació i coses com el programa de la jornada i el formulari d'inscripció.

Quin és el principal valor que aporteu amb aquesta iniciativa?

L'objectiu d'aquesta iniciativa és, per davant de tot, donar suport a les entitats i persones que es dediquen a dur a terme Projectes d’Impacte Social. Per això posem a la seva disposició informació i formació sobre les millors pràctiques per a l'actuació en aquest entorn.

Per això, tota la nostra metodologia es basa en recopilar les millors pràctiques. De fet, tenim un llibre, PMBOK, que les recull de manera resumida.

Afegeix un comentari nou