Organitzacions, entitats i Govern signen el Pacte per a la Reforma Horària

F Pere Tarrés
Pacte Reforma Horària Font: Pacte Reforma Horària
L'acte ha tingut lloc al Palau de la Generalitat
Pacte Reforma Horària Font: Pacte Reforma Horària
Representants de diverses institucions i organitzacions ha format part del Consell Assessor per a la Reforma Horària
Pacte Reforma Horària Font: Pacte Reforma Horària
El govern de la Generalitat i les organitzacions signants s’han compromès a assumir l’Objectiu 2025

Organitzacions, entitats i Govern signen el Pacte per a la Reforma Horària

F Pere Tarrés

Resum: 

Pretén impulsar una nova cultura del temps a favor de models més eficients i flexibles per atendre les noves necessitats socials.

Un total de 110 organitzacions i entitats juntament amb el govern de la Generalitat han signat el Pacte per a la Reforma Horària. L’acte de la signatura, que culmina un treball que es va gestar a la tardor de 2013, ha tingut lloc al Palau de la Generalitat i ha comptat amb la presència de representants de les diverses institucions i organitzacions que han pres part tant en els treballs del Consell Assessor per a la Reforma Horària com en les taules quadrangulars.

El Pacte per a la Reforma Horària és el resultat de tres anys i mig de treballs d’experts i de l’acord de tots els agents implicats de diferents àmbits com el comerç, l’Administració, el treball, la sanitat, la cultura o l’educació. Amb la signatura, el govern de la Generalitat i les organitzacions signants s’han compromès a assumir l’Objectiu 2025, que ha de portar, ens els propers anys, a equiparar a la mitjana europea els indicadors dels àmbits de la salut, organitzacions, serveis públics, educació, cultura i oci, comerç, consum i mobilitat.

D’aquesta manera, la carta de compromisos cap a l’objectiu 2025, que s’inclou en el Pacte per a la Reforma Horària, contempla, entre d’altres, el propòsits recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món, impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials, i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.

Comentaris

Des de la nostra Fundació Cultura de Pau tenim programada una Conferència-Debat pel mes de setembre, per parlar d'aquest tema

Afegeix un comentari nou