Xarxanet celebra el seu vintè aniversari amb les dades més destacades del seu compromís associatiu

Suport Tercer Sector
 Font: Suport Tercer Sector.
Xarxanet s'ha consolidat com una font de referència del tercer sector. Font: Suport Tercer Sector.
 Font: Suport Tercer Sector.
Els continguts de Xarxanet han arribat fins a més de 12.000.000 de visites al llarg d'aquets anys. Font: Suport Tercer Sector.

Xarxanet celebra el seu vintè aniversari amb les dades més destacades del seu compromís associatiu

Suport Tercer Sector

Resum: 

Al llarg d'aquests anys, Xarxanet ha publicat més de 70.000 continguts de temàtiques transversals relacionades amb àmbits com el voluntariat, l'associacionisme, l'acció social, la cultura, el medi ambient o la gestió de projectes.

Xarxanet, el portal associatiu de Catalunya, està de celebració aquest any 2023, ja que commemora el seu vintè aniversari des de la seva fundació.

La plataforma, que va néixer amb l'objectiu de connectar i donar suport a les organitzacions socials i associacions, ha aconseguit assolir un lloc destacat dins el panorama associatiu i de la participació ciutadana situant-se com un altaveu del tercer sector.

El vintè aniversari de Xarxanet no és només un moment de celebració, sinó que també presenta l'oportunitat de valorar les xifres obtingudes al llarg de tot aquest temps i prendre-ho com a una ocasió per reflexionar sobre els reptes actuals i futurs del portal, l'associacionisme.

  • Més de 70.000 continguts publicats durant dues dècades: Xarxanet s’ha consolidat com una font de notícies i recursos per a les entitats i persones interessades en temàtiques transversals, abraçant temes que van des del voluntariat, l'associacionisme, l'acció social o la cultura fins a l'economia, el medi ambient o la gestió de projectes. Les dades de 2006 i 2007, a més, demostren un gran esforç inicial per impulsar el portal creant un gran volum de continguts.

  • Més de 12.000.000 milions de visites a la pàgina web: la dada és significativa en molts aspectes, però, especialment, demostra que Xarxanet s'ha consolidat com un espai de referència en informació del tercer sector.

L'estat de salut de l'àmbit associatiu, per tant, és també bo i suscita un gran interès. La tendència de visites durant els anys ha anat a l'alça, creixent en un 13'62% des del 2003.

  • El mes de març de 2022, el més vist de l'últim any: les visites del mes de març es van situar en 97.007, posicionant-se com les més altes de 2022.

Una de les portades destacades del mes va ser la que es va dedicar al Dia Internacional de les Dones Treballadores el 8 de març, que va posar l'accent en experiències empoderadores de dones i, especialment, de dones migrades, com l'entrevista a Faouzia Chati, presidenta i fundadora de l'Associació de Dones Marroquines a Catalunya.


  • Un total de cent deu entitats col·laboradores participen en les trobades territorials organitzades per celebrar els vint anys.

Les poblacions de Manresa, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Mataró, Salt, Lleida i Barcelona han acollit aquests actes on, en total, han assistit cent deu entitats del territori de temàtiques ben diverses: salut, educació, acció social, cultura, migracions, entre d'altres.

L'esdeveniment central que culminarà amb els actes de celebració de Xarxanet serà el 23 de novembre a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona, a les 18.30 h.

  • El vídeo més vist del canal de Youtube de Xarxanet en vint anys: amb més de 2.000 reproduccions, la peça audiovisual 'El moment voluntari de la teva vida' lidera el rànquing de vídeos amb més visualitzacions Xarxanet. El contingut es va elaborar, precisament, per celebrar els primers deu anys del portal, i compta amb els testimonis de diverses persones associades a entitats i federacions.

Afegeix un comentari nou