7 oportunitats d’última hora per fer un voluntariat aquest estiu

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
L'Hospital de Campanya de Santa Anna, a Barcelona, cerca voluntariat per als esmorzars, dinars i sopars de dilluns a dissabte. Font: Hospital de Campanya
L'Hospital de Campanya de Santa Anna, a Barcelona, cerca voluntariat per als esmorzars, dinars i sopars de dilluns a dissabte. Font: Hospital de Campanya
El Banc dels Aliments de Lleida busca persones que puguin conduir els seves furgonetes. Font: Banc dels Aliments Lleida
El Banc dels Aliments de Lleida busca persones que puguin conduir els seves furgonetes. Font: Banc dels Aliments Lleida
L'Associació Benestar i Desenvolupament busca persones voluntàries per acompanyar mares i infants de 0 a 3 anys en les activitats d'estiu. Font: Associació Benestar i Desenvolupament
L'Associació Benestar i Desenvolupament busca persones voluntàries per acompanyar mares i infants de 0 a 3 anys en les activitats d'estiu. Font: Associació Benestar i Desenvolupament

7 oportunitats d’última hora per fer un voluntariat aquest estiu

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

La majoria d'entitats socials continuen aixecant la persiana durant tot l'estiu. Apleguem algunes de les crides de voluntariat d'última hora.

Donar suport en les activitats de lleure o de suport educatiu en entitats que acompanyen infants i joves, fer transports al Banc dels Aliments o bé sortir a passejar o quedar per parlar amb persones grans que viuen soles són algunes de les crides de voluntariat que fan entitats socials. L'estiu pot ser una bona oportunitat per iniciar un voluntariat i conèixer per dins l'activitat d'una entitat social.

L’estiu és una època especialment complicada per a les persones grans que viuen soles o que estan en situació de vulnerabilitat. El canvi de ritme de la ciutadania per les vacances i el bon temps fan que perdin els pocs referents immediats que tenen, com ara les veïnes i veïns, les botigues del barri o el centre cívic. L’entitat Avismon Catalunya fa una crida a les persones que vulguin dedicar algunes estones aquest estiu a acompanyar persones grans en situació de solitud no volguda.

Hi ha propostes diverses que van des de fer passejades fins a acompanyar-les a les visites mèdiques. Avismon té seus a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs i Tarragona. Podeu escriure a info@avismon.org.

Les entrades i sortides de menjar als Bancs dels Aliments no s’aturen ni a l’estiu. En el cas de Lleida, necessiten persones voluntàries perquè aquest moviment no s'aturi ni durant el juliol ni a l'agost. Concretament, fan una crida a persones a les quals agradi conduir i tinguin permís B, perquè s’encarreguin de portar les furgonetes durant les setmanes que altres persones voluntàries estaran de vacances. La proposta és: ‘Converteix-te en Armilla Blava!’

Podeu contactar-hi des del web del Banc dels Aliments de Lleida.

A Barcelona, Arrels Fundació busca persones amb coneixements d’enquadernació artesanal perquè dinamitzin el taller en el qual participen persones que viuen o que han viscut al carrer. És una de les activitats del taller ocupacional de l'entitat i es demana la participació d’un mínim d’un dia a la setmana. Per a més detalls es pot escriure vullfervoluntariat@arrelsfundacio.org

Arrels Fundació també té altres propostes de voluntariat per aquest estiu com ara al centre obert, fent atenció a dutxes, rober i a l’espai on les persones sense llar poden guardar les maletes, o bé fent acompanyaments a les visites mèdiques.

L’Hospital de Campanya de Santa Anna va distribuir 6.193 esmorzars i 10.382 dinars i sopars per emportar a persones sense llar de Barcelona entre el juliol i l’agost passat. Aquest estiu els àpats es mantenen presencials a la Parròquia de Santa Anna. L’estiu passat no, per la Covid-19.

“Necessitem voluntariat per a la taula de fraternitat: esmorzars, dinars i sopars de dilluns a dissabte”, explica la responsable de Voluntariat de l’Hospital de Campanya, Stephani Vargas. La tasca consisteix en servir el menjar i acompanyar les persones usuàries.

Una altra possibilitat de fer voluntariat és els dijous, divendres i dissabtes a les 3 de la tarda col·laborant en la preparació dels lots de menjar que es distribueixen a famílies en situació de vulnerabilitat. Vargas assegura que hi ha flexibilitat segons la disponibilitat de les persones voluntàries, però indica que es demana el compromís d’assistir-hi un mínim d’un dia a la setmana. Podeu escriure a voluntariat@santaanna.org.

L’entitat ASTE Barcelona fa al llarg de tot l’any tot tipus d’activitats per crear sinèrgies entre jovent i persones grans. Els projectes intergeneracionals tampoc s’aturen a l’estiu. La proposta és visitar una persones gran una hora a la setmana per parlar, passejar o fer lectures compartides. Es pot triar l’horari i fer-lo coincidir amb les necessitats d’una de les persones grans que atén ASTE en un centre residencial. Podeu escriure a Infoastebarcelona.org.

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) mobilitza unes cinc-centes persones voluntàries en els seus diferents projectes i serveis. Per aquest estiu, fa una crida a persones interessades a compartir el seu temps amb els infants i les mares del programa Preinfant.

Concretament, es busquen persones voluntàries per acompanyar mares i infants de 0 a 3 anys en les activitats d'estiu. Per a més informació us podeu adreçar a voluntariat@abd-ong.org.

‘Un agost a Can Padró' és la proposta de voluntariat que fa l’entitat que va néixer l’any 2012 en aquest barri de Cornellà de Llobregat. Necessita persones voluntàries per dinamitzar el casal d’estiu que es farà de l’1 al 25 d’agost i hi assistiran infants entre 3 i 14 anys.

Can Padró fa deu anys que treballa tot l’any per oferir alternatives en temps de lleure a infants en risc d'exclusió social.

Afegeix un comentari nou