Àmbit de la notícia
Social

Aliments S.A. Quines alternatives?

Imatge per defecte: Llibretes i escrits a sobre de la taula.

L’alimentació no és avui un dret garantit i unes poques empreses transnacionals controlen cadascun dels trams de la cadena alimentària, des de la producció en origen passant per la transformació fins a la distribució final, aconseguint enormes beneficis gràcies a un model agroindustrial liberalitzat i desregularizat. Per això, des de Món-3 s'organtiza aquest curs per tal de donar les pautes per adquirir el nostre dret a la sobirania alimentària.

El curs és realitzarà del 10 al 26 de novembre i està obert a tots els públics.Tractarà els conceptes claus que afecten a la sobirania alimentària:  model de producció, distribució i consum d’aliments que posa en el centre les necessitats de les persones i el especte al medi ambient.

Programa
Dimarts 10 de novembre
L’agricultura no és una mercaderia
La creixent mercantilització de l’alimentació i l’aposta per un model agrícola i ramader intensiu i industrial vulnera cada dia més el dret dels pobles a la sobirania alimentària. Qui és qui en l’agricultura actual?
Xavier Montanyès


Dijous 12 de novembre
Polítiques agrícoles i comercials: què s’hi amaga? El cas de l’OMC, Tractats de Lliure Comerç i la Política Agrícola Comú de la Unió Europea.
Marta Soler

Dimarts 17 de novembre
Privatitzant la terra, l’aigua i les llavors. Els recursos naturals estan patint una creixent privatització i mercantilització. Es comercialitza amb allò que des de fa segles pertany a la humanitat. Quins són els impactes d’aquest procés? Quines conseqüències té?
Rosa Binimelis


Dijous 19 de novembre
La cara oculta dels supermercats. Impacte de la gran distribució comercial (supermercats, hipermercats, grans cadenes de distribució...) en l’agricultura, els drets laborals, el medi ambient, el model de consum actual.
Esther Vivas


Dimarts 24 de novembre
L’explosió de les necessitats. És possible un món amb equitat i ecològicament sostenible?
Anàlisi de les relacions entre consum i crisi ecològica.
Joaquim Sempere


Dijous 26 de novembre
Un altre consum, per a un altre món. Alternatives a l’actual model de consum. Avançar vers una producció, una distribució i un consum socialment i ecològicament més justos.
Xavier Montagut

Els estudiants de la UB poden obtenir 2 crèdits de lliure elecció.


Lloc i horari del curs

Lloc: Aula J.M. Valverde. Facultat de Biblioteconomia UB
(C. Melcior de Palau, 140 · Barcelona)
Horari: dimarts i dijous de 18.30h a 21h
Preu: 40 euros (socis: 25 euros)

Per a més informació, consulteu l'enllaç.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari