Joan Melero: “El tercer sector social al Penedès fa una feina extraordinària”

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Grup premiat a la convocatòria 2022. Font: Fundació Pinnae
Grup premiat a la convocatòria 2022. Font: Fundació Pinnae
Presentació del projecte 'La Força del Teatre', una iniciativa del Casal Societat La Principal de Vilafranca @casaldevilafranca seleccionada a la Convocatòria 2023 de la Fundació Pinnae. Font: Fundació Pinnae
Presentació del projecte 'La Força del Teatre', una iniciativa del Casal Societat La Principal de Vilafranca @casaldevilafranca seleccionada a la Convocatòria 2023 de la Fundació Pinnae. Font: Fundació Pinnae

Joan Melero: “El tercer sector social al Penedès fa una feina extraordinària”

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La Fundació Pinnae presenta la cinquena edició de la Convocatòria de projectes d’Impuls, destinada a la subvenció d’iniciatives socials al Penedès.

La Fundació Pinnae dona suport a les iniciatives socials de la vegueria del Penedès a través de la Convocatòria de projectes d’Impuls. Joan Melero, director de la fundació, destaca l’esforç de les entitats a l’hora de garantir els seus serveis i explica que presenten l’edició amb major pressupost: un total de 350.000 euros.

Melero explica que, com a novetat en la convocatòria 2023, l’entitat planteja la vinculació de les propostes amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Acabeu de presentar la Convocatòria de projectes d’Impuls pel territori, a què vol donar resposta?

Presentem la cinquena edició de la convocatòria, que té per objectiu donar suport a les entitats de la vegueria del Penedès que treballen amb la població més vulnerable. Estem molt contents de dur a terme aquesta nova edició que tindrà un pressupost de 350.000 euros.

Proposem dues línies de subvenció, una primera destinada a projectes de perfil purament social, amb un pressupost de 250.000 euros, i una segona per a iniciatives culturals, mediambientals i esportives que tinguin un punt de vista socialment inclusiu que comptarà amb un finançament de 100.000 euros.

Quines entitats s'hi poden presentar?

Poden presentar-se a Convocatòria de projectes d’Impuls pel territori totes aquelles entitats del tercer sector, així com entitats no lucratives de l’àmbit artístic, cultural, ambiental o esportiu que desenvolupin la seva activitat a la vegueria del Penedès, que inclou les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. Això sí, han de tenir en compte que només poden plantejar un projecte.

Quines novetats té l’edició d’enguany, que ja és la cinquena?

Volem que les propostes estiguin vinculades a l’exercici dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. També hem canviat alguns llindars, donant més pes a la línia de projectes de perfil social, que compta amb un finançament més important.

Plantegeu facilitats per la línia cultural, mediambiental i esportiva des d’una perspectiva socialment inclusiva?

Volem que totes les entitats estiguin en igualtat a l’hora de presentar-se a la convocatòria, de manera que oferim tot el suport necessari per resoldre dubtes i preguntes. Hem simplificat al màxim tots els formularis per tal de facilitar la tasca d’aquelles entitats que tenen un menor grau de professionalització en la gestió.

També hem programat una sessió informativa. Tindrà lloc el 28 d’abril a les 11h del matí, i serà retransmesa en streaming, per tal que totes aquelles entitats que ho desitgin puguin conèixer a fons les bases de la convocatòria.

Quins són els terminis de la convocatòria 2023?

La convocatòria estarà oberta des del 19 d’abril fins al 16 de maig. A finals de juliol es donaran a conèixer les entitats seleccionades i la segona quinzena de setembre seran convocades per subscriure el conveni de col·laboració. Per nosaltres és molt important que els projectes s’executin –donem un termini d’un any sencer per posar-los en pràctica- i en farem un seguiment exhaustiu.

Per cinquè any consecutiu comptem amb el suport de la Fundació Pere Tarrés en l’impuls de la convocatòria, des de l’elaboració de les bases fins al seguiment i avaluació dels projectes, un suport que ens és de gran ajuda.

On han de dirigir-se les entitats per presentar les seves propostes?

La sol·licitud es fa a través del web que hem habilitat: pinnae.cat/convocatories. Allà podran presentar el formulari amb la documentació que es requereix a les bases de la convocatòria. Esperem un nombre considerable de sol·licituds i atendre el màxim nombre de projectes.

Com han incidit les edicions anteriors al territori?

Al llarg de les quatre edicions anteriors s’han presentat 170 projectes, dels quals 56 han estat adjudicataris, amb una ajuda total de 900.000 euros. Aquesta cinquena edició té una dotació de 350.000 euros, la més elevada. Hem anat creixent amb els anys. A l’anterior edició s’hi van presentar 55 iniciatives i se’n van seleccionar 24, de tota naturalesa.

Estem molt orgullosos perquè el tercer sector al Penedès està treballant de valent tot i les dificultats que han representat la pandèmia o la inflació derivada de la guerra a Ucraïna. Fan una feina extraordinària. Estem convençuts que aquest any ens ho posaran molt difícil perquè es presentaran projectes extraordinaris, és una pena no poder arribar a més projectes i amb més quantitat de finançament.

Afegeix un comentari nou