La congelació de les pensions, al Tribunal Suprem

La congelació de les pensions, al Tribunal Suprem

Resum: 

Una desena de confederacions i associacions de prejubilats i pensionistes d’arreu de l’Estat ha interposat un recurs contenciós administratiu contra la congelació de les pensions prevista per a l’any 2011.

El recurs ha estat presentat al Tribunal Suprem contra el Reial Decret 8/2010 de 20 de maig, pel qual s’adopten mesures extraordinàries per accelerar la reducció del dèficit públic. Les entitats demandants sol·liciten, concretament, la nul·litat de la congelació de les pensions establerta al Capítol II, de mesures en matèria de pensions.

Les entitats de jubilats i pensionistes entenen que la suspensió de la revalorització de les pensions vulnera el dret a la Seguretat Social reconegut per l’article 41 de la Constitució Espanyola i consideren, a més, que la urgència d’aquesta mesura no està prou justificada.

Entre les associacions de jubilats i pensionistes que han impulsat aquesta iniciativa, s’hi compten la Confederació Espanyola d'Organitzacions de Gent Gran i la de Prejubilats i Pensionistes, a més de les associacions de jubilats i prejubilats de Telefónica, Banco Pastor, Banco de Asturias o BSCH així com l'Àrea de Gent Gran d'Izquierda Unida i la Confederació de federacions i associacions de Vídues Hispània (CONFAV).

Aquestes organitzacions ja varen signar el passat 14 de juny el manifest "Davant la congelació de les pensions" per mostrar el seu rebuig a unes mesures "injustes i injustificables per als pensionistes".

També alguns partits polítics han començat a presentar proposicions de llei per a derogar la congelació de les pensions, com ara la del grup parlamentari Esquerra Republicana-Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya Verds, la del Partit Popular o la més recent de Convergència i Unió.

Afegeix un comentari nou