Oberta la convocatòria 2022 del 'Projecte Lliures'

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
Un moment d'una de les presentacions del 'Projecte Lliures' a la Nau Bostik, a Barcelona. Font: Coop57
Un moment d'una de les presentacions del 'Projecte Lliures' a la Nau Bostik, a Barcelona. Font: Coop57
El taller del Sindicat Popular de Venedors Ambulants on va néixer Top Manta, un dels projectes finançats per 'Lliures'. Font: Projecte Lliures
El taller del Sindicat Popular de Venedors Ambulants on va néixer Top Manta, un dels projectes finançats per 'Lliures'. Font: Projecte Lliures

Oberta la convocatòria 2022 del 'Projecte Lliures'

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

La campanya posa 120.000 euros al servei d’iniciatives comunitàries que treballin per revertir la pobresa, les desigualtats i l'exclusió. Temps per presentar-s'hi fins al 31 de març.

La iniciativa d’Òmnium Cultural, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i Coop57 arriba a la quarta edició i busca projectes “innovadors, emancipadors i transformadors”. Els finançarà amb un total de 120.000 euros.

El rellotge ha començat a córrer: 'Projecte Lliures' ha obert el període de recepció de sol·licituds d’iniciatives que optin a rebre finançament i el tancarà el dia 31 de març. Les entitats que encara tinguin dubtes poden assistir a les sessions informatives en línia que es faran els dijous 17 i el 24 de març. Per participar-hi cal fer la inscripció.

Revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social és l’eix central de ‘Lliures’, el projecte que l’any 2016 van posar en marxa Coop 57, Òmnium Cultural i les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS). En aquesta quarta edició han aconseguit 120.000 euros amb la convocatòria de fons solidaris i cerquen una desena de projectes socials per acompanyar-los a néixer o a créixer.

Una de les membres de la junta directiva d’ECAS Teresa Crespo explica que a més d’innovadors, emancipadors i transformadors es prioritzen projectes que no troben altres canals de finançament. “Han de ser iniciatives socials que donin resposta a la pobresa cronificada, l’exclusió agreujada per l’atur, la infància en risc, el dret a un habitatge digne i l’emergència alimentària”, apunta.

Crespo també assenyala que una particularitat és que l’acompanyament no és senzillament econòmic, sinó que també es fa un suport tècnic perquè la iniciativa pugui néixer i créixer.

Des del 'Projecte Lliures' tenen clar l’objectiu d’“actuar contra el creixement i la cronificació de la pobresa i l’exclusió social a Catalunya”, precisament en un moment en què, segons les últimes dades, el 37,8% de població sobreviu en la precarietat i el 29% ho fa en situació d’exclusió social. Una de cada tres persones a Catalunya, segons el darrer informe Foessa, viu en situació d’exclusió.

La resolució del procés, és a dir, els projectes que rebran el finançament, s’anunciarà el juliol de 2022. La dotació global és de 120.000 euros i es finançaran projectes amb un màxim de 25.000 euros.

En les anteriors edicions 'Lliures' ha acompanyat, entre altres projectes, Top Manta, una iniciativa del sector tèxtil del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, i l’'Osada', un programa de Metzineres que acompanya dones supervivents de violències cap a la incorporació laboral.

Afegeix un comentari nou