Gaudeix d'un estiu solidari i 'teactiu' amb Viu Autisme

F Pere Tarrés
Imatge de la inauguració del nou local de Viu Autisme. Font: Girona Notícies
Imatge de la inauguració del nou local de Viu Autisme. Font: Girona Notícies
L'arrossada solidària tindrà lloc el proper 21 de juliol a Platja d'Aro. Font: Viu l'Autisme
L'arrossada solidària tindrà lloc el proper 21 de juliol a Platja d'Aro. Font: Viu l'Autisme

Gaudeix d'un estiu solidari i 'teactiu' amb Viu Autisme

F Pere Tarrés

Resum: 

L’entitat ofereix un pati obert amb activitats dirigides a tothom, les tardes dels dimarts i dijous, i una arrossada solidària el proper 21 de juliol a Platja d’Aro.

Emmarcada en les activitats d’estiu que organitza Viu Autisme, el proper 21 de juliol tindrà lloc a Platja d’Aro una arrossada solidària que té com a objectius recaptar fons per l’atenció psicològica i pedagògica de les persones amb TEA, sensibilitzar la societat sobre la importància del suport social i visualitzar la realitat de les persones que pateixen aquest trastorn i les seves famílies.

El dinar serà una experiència sensorial i solidària que permetrà potenciar l’autoestima de les persones amb TEA i aconseguir recursos per generar noves oportunitats socials i laborals per a aquest col·lectiu.

L’esdeveniment sorgeix a partir de la col·laboració desinteressada del xef Marc Ribas en un Show Cooking organitzat per l’entitat i celebrat, l’any 2018, al Club Tennis d’Aro, on nens i nenes i les seves famílies van poder participar i mantenir un debat sobre l’alimentació saludable. El gran èxit obtingut va empènyer l’entitat a celebrar una arrossada solidària per recaptar fons per a l’associació.

L’acte, que se celebrarà al Club Tennis d’Aro de Platja d’Aro, comptarà amb 8 cuiners de renom que cuinaran 8 paelles per a 70 comensals cadascuna. La jornada estarà amenitzada amb un concert i no es descarta aprofitar l’acte per gravar el darrer programa de la temporada del ‘Cuines’.

Aquelles persones que estiguin interessades en assistir-hi poden comprar l'entrada a les instal·lacions del Club Tennis d'Aro, a l'Oficina de Turisme de Platja d'Aro, a la seu de Viu Autisme o a la Taverna del Ciri.

Més enllà d’aquest acte, durant els mesos de juny i juliol, Viu Autisme impulsa les tardes de pati obert els dimarts i dijous, de 16 a 19 hores, on les persones que ho vulguin podran gaudir d’activitats dirigides i obertes a tothom. Per participar cal realitzar la inscripció enviant un correu electrònic a viuautisme@viuautisme.com.

Suport a més de 120 famílies

Viu Autisme neix l’any 2012 amb la finalitat de promoure la inclusió de les persones amb TEA i les seves famílies i garantir la seva igualtat de drets i oportunitats en tots els àmbits de la societat. Ofereix suport, orientació i atenció psicoterapèutica a infants, adolescents i adults amb TEA així com eines i orientació professional a aquelles persones que treballen amb persones que pateixen aquest trastorn.

L’entitat representa a més de 120 famílies de les províncies gironines i cobreix una necessitat social ja que no existeix cap dispositiu públic que faciliti un acompanyament basat en la inclusió plena en tots els àmbits de la societat.

Per a fer possible la seva tasca, Viu Autisme compta amb la col·laboració voluntària d’amistats, personal docent, psicòlegs/gues i professionals de l’àmbit de la salut.

Afegeix un comentari nou