10/10/10 Dia Internacional de Solucions Climàtiques

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

10/10/10 Dia Internacional de Solucions Climàtiques

Resum: 

El proper 10 d'octubre del 2010 (10/10/10) és una data senyalada per 350.org. El que han batejat com el Dia Internacional de Solucions Climàtiques o la Global Work Party ja reuneix més 5.000 accions registrades en 183 països per iniciativa d'entitats, col·lectius i persones que volen contribuir fer visible la necessitat de reduir les emissions de CO2 i construir una societat més sostenible.

Què és 350.org?

350.org és una plataforma que ha nascut amb la finalitat de crear un moviment de base internacional per reduir les emissions de diòxid de carboni i fer front al canvi climàtic. Han pres de referència aquest número ja que científics i experts climàtics sostenen que 350 part per milió (ppm) de CO2 a l'atmòsfera és el límit màxim segur per evitar un escalfament global imparable.

L'octubre del 2009, en la primera edició d'aquesta Acció Mundial contra el Canvi Climàtic, es van aglutinar 5.200 manifestacions simultànees en 181 països, en el que ells defineixen com "el dia d'acció política més gran de la història".

A Catalunya

De moment, per al dia 10 d'octubre, hi ha previstes 10 accions a diverses ciutats catalanes, tan diverses com un Bike Music Festival a Barcelona o una jornada per alumnes de primària al Jardí Botànic de Mas Maiensa a Llagostera. Les podeu consultar en aquest mapa.

Si voleu organitzar alguna acció per a aquest dia, podeu inscriure-la aquí. I si necessiteu idees, podeu llegir les iniciatives que proposen.

També podeu seguir 350.org Barcelona des del facebook.

I després què?

El dia 10/10/10 tindrà lloc 10 setmanes abans que els polítics es reuneixin de nou a Cancun (Mèxic) de cara a negociar l'acord climàtic que no es va aconseguir a Copenhaguen. Segons el fundador de 350.org, Bill McKibben, "començant a treballar en les nostres comunitats, podem exigir als anomenats líders que es posin a treballar en els seus parlaments, palaus i congressos". I justament aquesta mobilització espera ser una mesura de pressió en aquest sentit.

Comentaris

Allà estarem, informant! ;)

Afegeix un comentari nou