"El riu Llobregat que volem"

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

"El riu Llobregat que volem"

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

La plataforma Llobregat Sostenible -que impulsa que el 2013 sigui l'any del riu Llobregat- ha aplegat entitats socials i ecologistes, i administracions per reflexionar i definir les actuacions a emprendre de forma col·laborativa per tal de millorar la salut del riu.

En el marc de la campanya "Rius amb aigua, rius amb vida", la plataforma Llobregat Sostenible, impulsada per la Federació d'Ecologistes de Catalunya (EdC), aglutina ja 23 entitats socials i ambientals que donen suport a fer del 2013, un any dedicat al riu Llobregat per millorar el seu estat avançat de degradació.

Tant aquesta iniciativa com la campanya en general té com a finalitat participar i desenvolupar accions de sensibilització, aportació d'informació i demandes de millora de la situació de la qualitat fluvial amb l'objectiu que al 2015, tal i com fixa la Directiva Marc de l'Aigua, els rius a Catalunya tinguin un bon estat ecològic.

També ha reunit fins ara mocions de recolzament de 17 municipis del Baix Llobregat.

Una comissió de seguiment de l'any del Llobregat

Les jornades "El riu Llobregat que volem", celebrades el 20 i 21 de març, han permès posar sobre la taula un diagnòstic sobre l'estat del riu, fent un toc d'alerta sobre el gran número de pressions externes a què està sotmès el Llobregat.

Tal i com es va acordar en les jornades, una comissió de seguiment de l'any Llobregat elaborarà un pla d'actuacions que permeti impulsar la recuperació del riu.

Aquesta comissió pretén treballar conjuntament des del territori i amb l'administració, actuant amb tots els agents interessats i implicats - administracions locals, entitats socials, ciutadania, universitats i centres de recerca, etc.

Tindrà per objectius:

  • Impulsar activitats relacionades a l'any Llobregat
  • Difondre els valors ambientals del riu
  • Denunciar la problemàtica associada al riu
  • Debatre sobre el present i el futur del riu i la seva conca
  • Reivindicar el compliment de la Directiva Marc de l'Aigua

Podeu consultar el resum de les jornades i les ponències al web de Llobregat Sostenible. També podeu llegir què en diuen mitjans com Viu Molins de Rei.

Un verkami en marxa

També en el marc de la campanya "Rius amb aigua, rius amb vida", la plataforma Llobregat Sostenible ha engegat una crida de micromecenatge per finançar l’exposició "Recuperem el Llobregat". Si aconsegueixen reunir 3.000, la mostra itinerarà pels diferents pobles i municipis de la conca, donant a conèixer la campanya, així com sumant els suports de ciutadans i institucions.

Per més informació, consulteu el web de la plataforma Llobregat Sostenible.

Afegeix un comentari nou