Campanents de natura per Setmana Santa amb la Sorellona

  • L'associació La Sorellona desenvolupa gran varietat d’activitats, sempre amb l’objectiu d’aprendre a la natura, de la natura i sobre la natura, divulgant  la ciència per a tots els públics. (imatge:La Sorellona)

    L'associació La Sorellona desenvolupa gran varietat d’activitats, sempre amb l’objectiu d’aprendre a la natura, de la natura i sobre la natura, divulgant la ciència per a tots els públics. (imatge:La Sorellona)

  • A través de la ruta a peu, l’observació de fauna, la descoberta de l’entorn i el paisatge canviant, seran els protagonistes del seu propi aprenentatge. (imatge: La Sorellona)

    A través de la ruta a peu, l’observació de fauna, la descoberta de l’entorn i el paisatge canviant, seran els protagonistes del seu propi aprenentatge. (imatge: La Sorellona)

5 dies en ruta i excursionisme científic descobrint entorns naturals de l'Alt Empordà, és la proposta  de l'Associació La Sorellona aquesta Setmana Santa per a infants i jovent.

L'entitat naturalista proposa dues rutes de descoberta de 5 dies de durada, en les quals els nois i les noies conviuen en la natura i amb la descoberta científica, a través de les escoltes de fauna nocturnes, el seguiment de rastres, anellaments científic o jocs d'orientació.

D'una banda, la ruta Tramuntanada, és una proposta itinerant per la Serra de l'Albera. Inicia a La Jonquera i finalitza a Pedret i Marzà, seguint així part de la ruta del GR11. Durant 5 dies el grup de nois i noies, de 14 a 17 anys, creuaran la Serra de l'Albera, passant pel Castell de Requesens, Sant Quirze de Colera i Palau-Saverdera, i descobrint els valors naturals de l'entorn, amb experiències científiques i de lleure. La ruta té un cost de 120 €, i es pot trobar més informació aquí.

D'altra banda, en la Ruta Tramuntanella, durant 5 dies els i les participants conviuran en itinerari pel Parc Natural del Cap de Creus i el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Un entorn privilegiat per observar i conèixer una gran varietat d'animals i plantes en el moment més àlgid de la seva floració, que només podem trobar en uns espais com aquest. A més, comptaran amb el suport de 2 rucs de la iniciativa "A Pas d'Ase", dels quals se'n faran responsables a tots nivells. L'activitat està pensada per a nens i nens de 9 a 13 anys i té un preu de 145 €.

A banda dels campaments, l'associació naturalista La Sorellona organitza també el casal "Viu el Riu" al centre cívic de Pla de Palau i el casal "Viu la primavera" a l'espai cívic la Rosaleda, al bell mig de la Devesa de Girona.

Campaments per aprendre i estimar la natura

Els campaments de natura de l'Associació la Sorellona són propostes de lleure educatiu dirigides a infants i joves, basades en l'observació i el gaudi de la natura.  L'objectiu és aprendre a estimar la natura, a través del joc, la descoberta del medi, i la convivència amb altres nois i noies d'edat semblant, creant experiències compartides al voltant de la natura.

Els equips estan formats per joves educadors i educadores en el lleure, experimentats, i que són, alhora bons naturalistes. A més, es compta amb la col·laboració de tècnics experts dels parcs naturals i de grans projectes de conservació.A banda de tractar-se de moment de lleure, aquesta modalitat de campaments permet participar en activitats concretes d'estudi de la natura, adaptades a cada edat.

 

Afegeix un comentari nou