Les ciutats miren cap al futur
Comparteix
Del 19 al 21 de novembre, es celebrarà 'Sharing Cities Action', per iniciatives que treballen al voltant de l’economia de plataforma i l’economia col·laborativa amb voluntat de repensar el model de futur de les ciutats.
Les ciutats juguen i jugaran un paper fonamental per a la sostenibilitat del planeta. Segons les Nacions Unides, més de la meitat de la població mundial viu en centres urbans i s'espera que aquest número es dupliqui per a 2050.
Per posar el focus en aquesta problemàtica, la trobada 'Sharing Cities Action' està dedicada a co-crear models d’economia de plataforma democràtics i sostenibles pel futur, en base a tres eixos: gènere i inclusió, treball en plataformes digitals i dades comunes.
La jornada es celebrarà del 19 al 21 de novembre al recinte Fira de Barcelona i està organitzada conjuntament pel grup de recerca Dimmons.net (IN3-UOC), l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa.
Durant tres dies, el 'Sharing Cities Action' acollirà representats de més de 700 ciutats i 80 iniciatives de tot el món per convertirà Barcelona en l'epicentre del debat sobre plataformes digitals i economies col·laboratives, treballant conjuntament amb tots els grups interessats de l’ecosistema per elaborar un pla d’accions i recursos compartits.
L'inici de la jornada serà el 19 de novembre a l’Open Forum on s’organitzaran una sèrie de xerrades llampec en matèria de gènere i la inclusió de les dones dins el món tecnològic i s’exposaran projectes relacionats amb l’economia digital i la inclusió des de l’àmbit de les dades, la investigació o la cultura. Hi participaran persones d'entitats referents al sector a Catalunya tals com Wikiesfera, Colectic, DonesTech, Geochicas, Codebar i DigitalFems entre d’altres.
El dia 20, es celebrarà una sessió dedicada a la sobirania a la ciutat i les polítiques de dades, amb una atenció especial a les plataformes turístiques, on es donaran cita persones i investigadores expertes en l’àmbit i diferents iniciatives.
L'últim dia, destaca la sessió anomenada 'Design Justice Lab' on participarà l'activista i investigadora Sasha Constanza-Chock. La sessió servirà per identificar pràctiques en el disseny urbà que afecten als col·lectius més vulnerables.
Afegeix un nou comentari