Col·laboració entre empreses i entitats ambientals: cita el 30 de novembre al Marketplace de Pedralbes

 • El Palau de Pedralbes a Barcelona acull la setena edició del Marketplace ambiental (imatge: wikipedia)

  El Palau de Pedralbes a Barcelona acull la setena edició del Marketplace ambiental (imatge: wikipedia)

 • El Marketplace ambiental té per objectiu eixamplar la xarxa de col·laboracions entre empreses i entitats ambientals (imatge: tandem.cat)

  El Marketplace ambiental té per objectiu eixamplar la xarxa de col·laboracions entre empreses i entitats ambientals (imatge: tandem.cat)

 • La jornada crearà moments i espais de trobada en els que poder conèixer projectes i oportunitats de col·laboració (imatge: tandem.cat)

  La jornada crearà moments i espais de trobada en els que poder conèixer projectes i oportunitats de col·laboració (imatge: tandem.cat)

 • Compensa Natura és un programa amb el que les empreses poden col·laborar en la protecció dels boscos madurs amb l'entitat Accionatura (imatge: accionatura.org)

  Compensa Natura és un programa amb el que les empreses poden col·laborar en la protecció dels boscos madurs amb l'entitat Accionatura (imatge: accionatura.org)

 • Un exemple de col·laboració empresa-entitat és el Projecte Òliba, que es desenvolupa al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà amb l'entitat Apnae (imatge: apnae.org)

  Un exemple de col·laboració empresa-entitat és el Projecte Òliba, que es desenvolupa al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà amb l'entitat Apnae (imatge: apnae.org)

 • El Pont Solidari de la Fundació Banc de Recursos és un dels projectes en el que les empreses poden col·laborar amb les oeneges (imatge: pontsolidari.org)

  El Pont Solidari de la Fundació Banc de Recursos és un dels projectes en el que les empreses poden col·laborar amb les oeneges (imatge: pontsolidari.org)

El Palau de Pedralbes de Barcelona acull el 30 de novembre la setena edició del Marketplace ambiental, punt de trobada entre empreses i entitats ambientals que busquen col·laborar.

Generar oportunitats innovadores, en sintonia amb l'entorn, fruit de la col·laboració entre entitats sense afany de lucre i empreses, amb un clar esperit win- win i beneficis per la societat i el medi ambient: aquest és el context en el qual es desenvolupa aquesta setena edició del Marketplace ambiental, en el marc del projecte Tàndem.

Es tracta d'un moment de trobada i d'aproximació entre empreses, entitats, institucions, grups de recerca i particulars, que té per finalitat fer créixer i enfortir la xarxa de col·laboracions. El resultat han de ser noves oportunitats de col·laborar en l'àmbit del medi ambient, desenvolupant projectes amb valor social.

Experiències inspiradores

Durant la jornada hi haurà ocasió d'extreure inspiracions a l'Espai Tàndem, coneixent una desena de projectes win-win ja en funcionament que mostren diferents formes de col·laboració.

N'és un exemple Compensa Natura, la iniciativa de l'entitat ambiental Accionatura, que busca implicar la societat en la preservació dels darrers boscos madurs de Catalunya. Actualment participen en el projecte més d'un centenar de persones i organitzacions. Empreses i particulars poden preservar, per exemple, 100 m2 d'un d'aquests boscos durant 25 d'anys, amb una aportació puntual de només 19 euros.L'entitat té ara el repte de preservar uns primers 30 boscos d'alt valor natural a Catalunya, unes 150 hectàrees (l'equivalent a 150 camps de futbol).

Amb el Projecte Òliba, en canvi, l'empresa Siemens i l'entitat ambiental Apnae col·laboren en la a recuperació de les poblacions d'òliba al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Mentre que el Celler Credo explicarà com destina el 60% dels beneficis del vi biodinàmic Ratpenat, a projectes que tenen com a objectiu divulgar la importància de la ratapinyada en l'ecosistema i en la conservació d'aquest mamífer a l'entorn de la vinya com a eficient insectívor natural, col·laborant amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Una de les experiències Tàndem és el Pont Solidari, de la Fundació Banc de Recursos, que té un doble vessant social i ambiental. Es tracta d'un servei en xarxa i en línia que gestiona ofertes de recursos excedents en bon estat d'empreses i organitzacions, perquè puguin ser reaprofitats per les entitats de col·lectius vulnerables del tercer sector que ho necessiten, tant local com de països del sud. L'objectiu és donar una segona vida a materials que en altres casos serien gestionats com a residus, evitant emissions CO2 a l'atmosfera.

Oportunitat d'establir contactes

En el punt Àgora cada participant podrà triar apropar-se a alguna de les presentacions simultànies, d'aquelles empreses i entitats que busquen col·laboradors. En el punt de trobada es podran aprofundir en converses amb les persones amb qui s'hagi acordat reunions en dates prèvies al Marketplace. Un suro d'experiències exposarà el programa de visites de camp a projectes d'entitats ambientals.

La biodiversitat, una oportunitat de les empreses per actuar

Una master class ajudarà a reflexionar sobre les potencialitats que representen els estudis per la biodiversitat per a les entitats i les empreses. De la mà de reconeguts experts en la matèria, es parlarà del binomi "Empresa i Biodiversitat" i del valor de la comunicació en relació a les iniciatives ambientals de les empreses.

El projecte Tàndem

Tàndem és el projecte que promou i evoluciona la forma de col·laboració entre empreses i entitats sense afany de lucre per desenvolupar projectes ambientals de caràcter innovador i amb valor social. Està coorganitzat per l'Associació Club Emas, l'associació de les empreses i organitzacions caracteritzades per un esforç voluntari en defensa del medi ambient que va més enllà del compliment de la legislació ambiental,  i el Departament de Medi Ambient, amb el suport de la Fundació La Caixa.

Són obertes les inscripcions al següent enllaç.

Afegeix un comentari nou