Corbins acull una sortida ornitològica en la celebració del 15è aniversari del Projecte Rius

El proper dissabte 15 de setembre Associació Hàbitats organitza una sortida naturalista a Corbins amb el títol “El patrimoni ornitològic de la Noguera Ribagorçana i el Segre”. La jornada començarà a les 10 del matí al Parc del Riu i forma part dels actes de celebració del 15è aniversari del Projecte Rius.

La celebració començarà a les 10 del matí al Parc del Riu de Corbins, amb la presentació del’entorn natural de l’aiguabarreig de la Noguera Ribagorçana amb el Segre, a càrrec de l’entitat local Associació Mediambiental els Dos Rius, grup de voluntaris del Projecte Rius que realitza la inspecció de rius en aquest tram. És tracta d’un espai fluvial d’alt valor ecològic dins de la plana agrícola del Segrià, acollint un important bosc de ribera i constituint una important escala migratòria per als ocells.

A partir de les 10:45 s’iniciarà un itinerari ornitològic a càrrec de Jordi Rodríguez del Grup d’Anellament PARUS. Durant la jornada es muntarà una estació d’anellament científic i també es farà un petit taller pràctic de reconeixement de cants, per tal que els assistents puguin conèixer les tècniques d’estudi de les poblacions d’ocells.

Durant el matí es farà esment a les particularitats dels noms que els ocells reben en llengua catalana, permetent descobrir així la riquesa lingüística del català lligada la gran biodiversitat del seu territori. La jornada se suma així als actes del Correllengua de Corbins que se celebren durant la setmana del 10 al 16 de setembre.

Aquesta sortida naturalista i cultural forma part dels actes de celebració del 15è aniversari del Projecte Rius, que té per lema “Catalunya terra de rius” i com a objectiu reconèixer i posar en valor el patrimoni natural i cultural lligat als ecosistemes fluvials, així com totes aquestes entitats locals, grups de voluntaris i ens públics que treballen en la conservació del territori.

La sortida és gratuïta i oberta a tota la població i està especialment adreçada a famílies dins de l’estratègia d’impuls del Voluntariat en Família que Associació Hàbitats desenvolupa en les seves activitats. Les persones interessades s'hi poden inscriure enviat un correu a info@associaciohabitats.cat o al telèfon 93 421 32 16.

Aquesta jornada compta amb la col·laboració de l’Associació Mediambiental Els Dos Rius i amb el suport del programa "Voluntariado en Ríos" del Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino i Unnim Caixa Obra Social.  

Afegeix un comentari nou