El documental web Orgull de Baix s’estrena dimecres 30 al Canal 33

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
arxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
El documental web serà una experiència en doble pantalla: cal veure'l des del Canal 33 interactuant des de la tablet (imatge: orgulldebaix)
El Parc Agrari és un element clau per la sostenibilitat del Baix Llobregat (imatge: orgulldebaix)
Agricultura i infraestructures defineixen el paisatge del Baix Llobregat (imatge: orgulldebaix)
El documental presenta el paisatge físic i el paisatge humà de la comarca (imatge: orgulldebaix)

El documental web Orgull de Baix s’estrena dimecres 30 al Canal 33

Autor/a: 
arxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Amb un format multiplataforma el documental descobreix el tresor ecològic de la comarca del Baix Llobregat, i les lluites de persones i entitats per protegir-lo.

Orgull de Baix” parla d’agricultura en entorns urbans, de sobirania alimentària, de la tensió entre el centre i la perifèria, entre l’espai urbà i l’espai rural, entre el creixement i la sostenibilitat…

I ho fa utilitzant diferents mitjans: un documental “El pati del darrere”, un documental web i una sèrie d’accions a les xarxes socials.

El projecte posa el focus en un territori complex, i apel·la als seu orgull. I a una identitat lligada al riu, al delta i a la producció de la terra, superant les pressions urbanístiques de la gran ciutat que té al costat, Barcelona.

Les entitats del Baix Llobregat

Aquesta reivindicació coincideix amb la que duen a terme des de fa dècades entitats ambientals com Depana, SOS Delta, Delta Viu o Acciónatura. Aquesta última el 2011 va desenvolupar un projecte per la renaturalització dels terrenys de l'antic càmping "Toro Bravo", amb l'ajuda de voluntaris i voluntàries ambientals. Depana, realitza el seguiment de les àrees protegides i de les àrees d'interès natural actualment no protegides, i és, a més a més, una de les entitats impulsores del projecte Orgull De Baix.

Visionat amb doble pantalla

El projecte, que ha estat finançat amb la plataforma de multimecenatge Verkami, s'estrena dimecres 30 de novembre a les 22.15 h al canal 33.

El relat de la pel·lícula documental es complementa amb l'espai interactiu Orgull de Baix, que proporciona una experiència de viatge virtual sobre la comarca a través d’un mapa web en 3D navegable, enriquit amb àudios i vídeos.

“Orgull de Baix” és l’espai per a la visibilització del paisatge, la història i la gent del Baix Llobregat, i planteja el debat sobre el seu futur a través de la veu dels baixllobregatins i les baixllobregatines.

Afegeix un comentari nou