El Festival Residu Zero vol avançar cap a una societat amb una "petjada de futur" sense residus

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
L'obertura del Festival serà a càrrec del conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, juntament amb el patronat i direcció de la Fundació Rezero. Font: Pixabay. Font: Pixabay
L'obertura del Festival serà a càrrec del conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, juntament amb el patronat i direcció de la Fundació Rezero. Font: Pixabay.

El Festival Residu Zero vol avançar cap a una societat amb una "petjada de futur" sense residus

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

Ja està disponible la programació completa del festival que acollirà conferències, espais de debat i concerts els propers 26 i 27 d’octubre.

Espais de debat, conferències, oferta gastronòmica i un gran concert final de Macaco. Aquests són alguns dels plats forts de la programació del primer Festival Residu Zero que se celebrarà al recinte de Palo Alto, a Barcelona, els propers 26 i 27 d’octubre. Sota el lema 'Petjada de Futur', el festival pretén manifestar la urgència de "responsabilitzar-nos avui del món que deixem per al demà", a més de reafirmar la voluntat que té la Fundació Rezero, organitzadora del projecte, d’accelerar els canvis necessaris "per aconseguir una Societat Residu Zero".

Durant les dues jornades de festival, es podrà assistir a ponències a càrrec d’algunes de les veus expertes més destacades en la matèria. És el cas de la periodista especialitzada en sostenibilitat, consum i cultura Brenda Chávez, el director de Zero Waste Europe, Joan Marc Simón, que ha estat una de les principals figures mediàtiques que ha augmentat la visibilitat i l’impacte polític del moviment, i el director de Sostenibilitat de Genossenschaft Deutscher Brunnen i expert en reutilització d’envasos, Tobias Bielenstein. L’encarregada de la moderació de l’espai de ponències serà la periodista Txell Bonet.

A més de ponències, també hi haurà diversos espais amb debats dinamitzats per tal de generar reflexió i inspirar solucions innovadores que permetin avançar cap a una societat sense residus ni productes tòxics, més respectuosa amb el planeta i al servei del benestar i benviure de les persones. El programa de les jornades, segons expliquen des de l’organització, va dirigit tant a professionals i organitzacions dels àmbits científic, social, econòmic o empresarial, com a l’administració pública.

La primera jornada del festival inclourà l’entrega dels Premis Rezero, que enguany celebren la seva cinquena edició. Dividits en les categories de comerç, empreses, entitats i administració pública, aquests guardons volen reconèixer les millors iniciatives catalanes de prevenció de residus i de foment del consum responsable i donar visibilitat a les bones pràctiques que poden inspirar accions similars. L’acte de lliurament de premis es durà a terme el dia 26 d’octubre a les 19h.

Innovació tecnològica, pòdcasts i oferta gastronòmica

A més de les ponències i els debats, el festival servirà també per presentar novetats per passar a l'acció i aconseguir arribar a la neutralitat de residus. És el cas de l'eina digital REZEROLAB DADES, que permet consultar els indicadors actuals en l'àmbit del residu zero. Al festival també es presentarà la formació en línia Genera CoCO, que té com a objectiu canviar la perspectiva a moltes persones pel que fa al fals mite del reciclatge o les toxicitats.

Una altra de les novetats del festival és la gravació del Pòdcast Rezero, titulat 'La revolució de les noves generacions en la manera de viure el consum'. A més, tots dos dies hi haurà oferta gastronòmica vegana i omnívora sense envasos d'un sol ús i es comptarà amb el concert final del cantant Macaco, que ja va participar en la campanya 'Salut de Plàstic', per amenitzar la cloenda del festival.

Afegeix un comentari nou