Encontres animals al barri de Gràcia de Barcelona

Associació Animal Latitude
 Font: Associació Animal Latitude
Encontre Animal amb el C.R.A.R.C.
 Font: Associació Animal Latitude
Encontre Animal a un bar del barri de Gràcia

Encontres animals al barri de Gràcia de Barcelona

Associació Animal Latitude

Resum: 

Un dimecres al mes per la tarda es parla de fauna i medi ambient a un bar de Barcelona.

Per aquest any 2019, l’Associació Animal Latitude organitza per cinqué any els Encontres Animals, un projecte de divulgació ambiental que vol acostar el món de la fauna al públic en un local musical del barri de Gràcia de Barcelona.

En aquestes trobades s'hi duen a terme xerrades i debats amb professionals del sector ambiental, del seguiment i de la conservació, rehabilitació i recuperació de fauna i biodiversitat, i també es tracten temes sobre fauna urbana vinculats al projecte d'educació i sensibilització ambiental 'Animals a la Ciutat'. Es tracta d’una cita mensual amb una contribució de 3 €. Aquesta quantitat simbòlica inclou una consumició i una donació a l'entitat convidada per a poder col·laborar en projectes de conservació o d'altres.

Aquesta serà la 3a edició al bar musical La Sonora de Gràcia (C/ Riera de Sant Miquel, 59). Els encontres consisteixen en una proposta alternativa, que s’allunya de biblioteques i aules, i que convida a escoltar i dialogar amb els ponents en un entorn més proper. L’objectiu d'aquest projecte de divulgació ambiental és apropar el món animal a tots els públics compartint espai de diàleg amb persones que es dediquen laboralment o voluntàriament a projectes d’investigació, conservació i protecció d’animals, de fauna, d’ecosistemes, d’hàbitats, és a dir, del planeta.

Enguany, la inauguració del cicle va tenir lloc el dimecres 30 de gener de 2018. Totes les següens sessions es desenvolupen un dimecres de cada mes.

La programació per als primers mesos és la següent:

  • 30 de gener - Vivint entre ximpancés: viure i treballar a la selva africana, amb Joanna Riera de febrer.
  • 13 de febrer - Programes de conservació dels rèptils més amenaçats del món, amb Albert Martínez-Silvestre, director científic del C.R.A.R.C.
  • 6 de març - Recerca i conservació dels goril·les de muntanya a Rwanda, amb Jordi Galbany.
  • 10 d'abril - Dofins de Tramuntana, amb Manel Gazo de SUBMON.
  • 15 de maig - Els sons de la natura, amb Eloisa Matheu, Alosa Sons de la Natura

Es recorda que l'aforament és limitat (30 persones assegudes) i, per tant, si es vol aconseguir un bon lloc es recomana venir amb temps, quan les portes obren a les 19 h.

Aquests esdeveniments es poden dur a terme gràcies la col.laboració d'altres organitzacions i institucions del món de la fauna i la biodiversitat, que es sumen i també és una oportunitat per a poder explicar els projectes en els que treballen, i fer divulgació i sensibilització ambiental respecte als temes de fauna i medi ambient que ells coneixen com a especialistes.

Per a més informació es pot contactar amb l'associació al correu electrònic info@animallatitude.org, i es pot consultar el programa de xerrades així com altres esdeveniments, al calendari que tenen inclós al seu web.

Afegeix un comentari nou