Escola de Pastors 2012

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Escola de Pastors 2012

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Ja és oberta la convocatòria per a la quarta edició de l'Escola de Pagesia i Activitat Pastoral de Catalunya. L'escola s'emmarca dins del Projecte Grípia.Territori Ramader que impulsa l'associació rurbans i l'empresa mOntanyes per dinamitzar el sector primari al Pirineu i altres àmbits rurals de Catalunya.

En la línia del Projecte Grípia de donar suport a les explotacions existents i apostar per una nova generació de joves agricultors i ramaders que basen en l’agroecologia la seva manera d’entendre aquest ofici, l'Escola de Pagesia i Activitat Pastoral de Catalunya obre ara una nova edició per seguir formant persones -vinguin o no de tradició pagesa- especialment sobre el bestiar (ovelles, cabres, vaques de carn i de llet, eqües, rucs, entre altres).

Com és el curs?

Es tracta d'una formació de cinc mesos de durada, reconeguda i homologada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. El curs inclou una part teòrica del 5 al 30 de març del 2012 (140 hores lectives) i una part pràctica a la primavera-estiu o a la tardor-hivern, tot responent a les necessitats del calendari pagès (o bé en dos torns de dos mesos en cada període).

On s'imparteix?

La formació teòrica s’impartirà a l’Alberg-Refugi de la població de Llagunes (Pallars Sobirà). Les pràctiques es realitzaran a les diferents explotacions repartides al Pirineu (comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Vall d’Aran i Ripollès), zona oriental de Catalunya (Garrotxa, Osona i altres comarques Gironines), comarques de Ponent i Catalunya Central.

Com a novetat d’aquest curs 2012, s'incorporen noves delegacions per tal d’ampliar l’oferta de pràctiques a un conjunt més ampli de comarques de Catalunya. També s’incorporarà l'intercanvi d'alumnes amb l’Escola de Pastors de l’Ariège – SIL Pâtre, berger ou vacher (França).

Quan val la matrícula?

El preu del curs és de 500 euros i les pràctiques no impliquen cap remuneració ja que les explotacions ofereixen la seva experiència, formació i instal·lacions a canvi del treball de l'alumne. Per altra banda, l’alumne tindrà cobert l’allotjament i manutenció durant les hores lectives.

A qui va adreçat?

L’Escola acull aquelles persones que desitgin aprendre l’ofici de pagès/a i pastor/a amb decisió de portar a terme aquest ofici. És és necessari complir algun d’aquests supòsits:

  • Ser fill/a del territori de pràctiques i voler continuar l’explotació familiar.
  • Ser fill/a del territori de pràctiques o que hi visqui i vulgui iniciar una explotació o treballar com a soci en una d’elles.
  • Ser una persona de fora el territori de pràctiques i vulgui iniciar o ser llogat en una explotació.
  • Ser una persona de fora el territori de pràctiques i vulgui iniciar una explotació fora del territori.

Podeu consultar les bases al web del Projecte Grípia (també en document adjunt), on trobareu també el formulari de sol·licitud (a presentar fins el 27 de novembre).

Comentaris

M'agradaria saber com em puc matricular a fer el curs ja que no m'aclaro amb les pagines web, tinc el curriculum per enviar pero no se q aquina adreça

bona tarda, soc Judith tinc 21 anys i m´encantaria apendre i formar part del vostre projecte, siusplau en podriu passar mes informació, moltes gracies.

Bon dia Judith,

Et facilitem les dades de contacte per a que hi puguis parlar directament:

Associació rurbans
Crta. C13 km 131 25594 . Rialp
Tel. 973 620 977 . 671 649 362
a/e: info@rurbans.org

—-
mOntanyanes
Tel. 973 620 670 . 671 649 362 .
Fax. 973 621 440
a/e. info@montanyanes.net

Moltes gràcies!

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou