I tu, ja et mous en la direcció correcta?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

I tu, ja et mous en la direcció correcta?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Del 22 al 29 de setembre, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ofereix una gran diversitat d'activitats en més de 200 municipis a Catalunya per promoure formes de traslladar-se més amigables amb el medi ambient i alleugerir el domini del cotxe particular.

Fes servir el transport púbic, pedala, camina

Sota el lema "Mou-te en la direcció correcta", la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura del 2012 pretén estimular un tipus de mobilitat que sigui compatible amb el desenvolupament urbà sostenible a través, especialment, del transport públic, de la bicicleta, dels vehicles elèctrics o bé dels desplaçaments a peu.

La utilització d'aquests formes de transport incideix en la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

Apostar per un transport més sostenible ajuda, a més, a minimitzar l'impacte que els vehicles motoritzats tenen en la nostra salut sigui per la contaminació atmosfèrica o el sedentarisme i l'inactivitat física.

Què es fa i on?

Hi ha programades centenars de caminades, pedalades, xerrades, curses de transport, exposicions, entre altres, en més de 200 municipis de Catalunya (consulteu l'agenda d'activitats). I pels més desperts en tecnologia, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha organitzat el concurs de fotografia 'Apunta't al Clic Mob!' a través de la xarxa social Instagram.

Qui ho organitza?

La Setmana de la Mobilitat està impulsada per administracions, entitats (especialment de l'àmbit del medi ambient i la salut), empreses i operadors de transport públic.

Afegeix un comentari nou