Iniciatives sostenibles a Manresa amb Ecoviure

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Iniciatives sostenibles a Manresa amb Ecoviure

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Persones, productes i projectes bons per les persones i bons pel planeta, es podran trobar a la Fira Ecoviure de Manresa els dies 23, 24 i 25 d’octubre.

Ecoviure, en la seva XVII edició, concentrarà a Manresa iniciatives al voltant de fins a 14 àmbits relacionats amb l’Ecologia i la Sostenibilitat, tals com els productes agroalimentaris ecològics, les matèries per a la producció agrària ecològica, els productes d'higiene i cosmètica naturals, el tèxtil natural, la construcció sostenible, la biomassa i altres energies renovables, el comerç just i responsable, la cooperació, les entitats de protecció del medi ambient, el turisme rural sostenible el tractament d’aigües, la gestió de residus, la mobilitat sostenible, i les administracions ambientals.

Una rica agenda per conèixer iniciatives sostenibles

La Fira s’organitza en un ric calendari d’events: comença divendres amb el Fòrum de l’Energia, i continua durant tot el cap de setmana amb les xerrades, debats, exposicions, projeccions, tallers, demostracions de cuina i activitats per a infants, als que es podrà assistir entre les visites als nombrosos stands.

En són un exemple la presentació del documental La ruta del Tomàquet, de l’Observatori del Deute de la Globalització, que explica quin és el circuit d’aquest producte tan lligat a la nostra gastronomia, per descobrir d’on arriba efectivament. L’Ajuntament de Manresa, per la seva banda, aportarà la reflexió sobre el malbaratament alimentari.

A l’auditori s’emetrà “Les costures de la pell" de No Dust Films. Un documental sobre els abusos de les indústries del tèxtil a l'Índia, amb debat posterior amb la presència de representants de la Campanya Roba Neta coordinada per l’ONGD Setem.

I és que justament el món tèxtil serà la novetat d'aquesta edició, i es presentaran iniciatives que presenten opcions per a desenvolupar el tèxtil d'una manera sostenible. A la fira hi haurà ocasió de conèixer el projecte Cotó Roig, la proposta de les bagenques Rosa Escalé i Àngels Perramon, per oferir al mercat teixits de cotó de proximitat i de producció integrada, i el projecte “Llana = vida”, amb Montse Cufí, de l’Empordà, que mira de recuperar una matèria noble local com la llana amb respecte vers l'entorn.

Els Enginyers sense fronteres explicaran amb l’exposició “Que hi ha darrera del teu mòbil” alguns dels problemes socioambientals relacionats amb la indústria de les telecomunicacions.


Premis Ecoviure

Amb la voluntat de donar un reconeixement als productes més creatius, Ecoviure planteja el premi a la iniciativa més innovadora d’entre els presents a la Fira.

D’altra banda, atorga també el premi a les instal·lacions i construccions sostenibles, amb el qual els col·lectius vinculats al món de la tecnologia, de l'edificació i de l'urbanisme de Ecoviure, volen reconèixer la sensibilitat envers la sostenibilitat dels estudiants i dels professionals que apliquen aquest criteri en els seus treballs.

Un cap de setmana per les iniciatives sostenibles

Un cap de setmana, per tant, a la recerca de les bones pràctiques, positives per a les persones i pel medi ambient, mentre s'obre la reflexió sobre temàtiques importants com la qualitat d’allò que consumin, les estratègies per a la reducció del malbaratament i l'optimització dels recursos.

Es pot consultar el programa a la web de la Fira.

Afegeix un comentari nou