La defensa dels espais agraris, eix de la Setmana de Lluita Pagesa

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La defensa dels espais agraris, eix de la Setmana de Lluita Pagesa

Resum: 

L'Aliança per la Sobirania Alimentària a Catalunya (ASAC) promou del 13 al 22 d'abril la cinquena edició de la Setmana de lluita per la Sobirania Alimentària. Aquesta iniciativa inclou les X Jornades de Comerç Just i Consum Responsable, i la Marxa contra el projecte Eurovegas i en defensa del Parc Agrari del Baix Llobregat.

El 17 d'abril és el Dia Internacional de la Lluita Pagesa, que commemora la massacre de 19 camperols i camperoles del Moviment de Treballadors Rurals Sense Terra (MST) a l'estat amazònic de Pará, al Brasil, l'any 1996. Aquesta diada se celebra arreu del món en defensa de les camperoles i els camperols que lluiten pels seus drets.

Des de fa quatre anys l'Aliança per la Sobirania Alimentària a Catalunya (ASAC) commemora aquest dia amb la Setmana de lluita per la Sobirania Alimentària, que enguany arriba a la seva cinquena edició. Es realitzarà del 13 al 22 d'abril i se centrarà en la defensa dels espais agraris: "les lluites de resistència davant les continues agressions al territori i els projectes especulatius que volen destruir la terra agrària i l'agricultura pagesa".

Jornades sobre sobirania alimentària i territori

Les Jornades de Comerç Just i Consum Responsable organitzades per la Xarxa de Consum Solidari, Entrepobles, ASAC i Espacio de Comercio Justo arriben enguany a la desena edició. Es desenvoluparan el divendres 13 i dissabte 14 d'abril, a Barcelona, i se centraran en la sobirania alimentària i el territori.

S'hi tractaran els problemes que pateixen i produeixen les actuals relacions camp-ciutat i es donaran a conèixer les propostes que han sorgit tant a Amèrica Llatina com a Europa per enfrontar-les: des de la revalorització dels espais urbans i periurbans per a la producció d'aliments, a les estratègies d'incidència política dels moviments ecologistes i de defensa del territori, sense oblidar les iniciatives i propostes a favor d'un canvi del model de consum.

Si et vols inscriure a les jornades, pots enviar un correu electrònic a l'adreça sensibilitzacio[arrova]xarxaconsum.org, tot indicant el teu nom i cognoms, correu electrònic i l'associació o institució en què participes, si ho fas.

Bicicletada popular contra el projecte Eurovegas

Dissabte 21 d'abril, es realitzarà una marxa / bicicletada des de Barcelona i d'altres municipis del Baix Llobregat cap al Parc Agrari del Baix Llobregat, per mostrar rebuig al macro-projecte Eurovegas.

La Marxa de Barcelona sortirà a les 10:00 del matí del solar en desús on hi havia l'antic Convent de les Germanetes dels Pobres, situat entre els carrers Comte Borrell i Consell de Cent. Diverses marxes confluiran al migdia a Can Dimoni, dins el Parc Agrari, on es farà una carxofada popular.

Si vols saber més sobre el moviment contra la construcció d'Eurovegas, pots consultar la plana web de la Plataforma Aturem Eurovegas –Salvem el Delta del Llobregat.

Vols proposar una activitat?

Si al teu barri, poble o comarca vols organitzar alguna activitat relacionades amb la sobirania alimentària (territori, transgènics, agroecologia, horts comunitaris, etc.), pots fer arribar informació (nom de l'acte, data, hora, lloc i qui organitza) a coordinacion[arrova]alianzasoberanialimentaria.org i en faran difusió.

Afegeix un comentari nou