La mobilitat com a factor clau per a assolir un model energètic sostenible

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
El Fòrum de l'Energia Sostenible se celebra el 27 d'abril al Palau Robert de Barcelona Font: Ecoserveis
El Fòrum de l'Energia Sostenible vol analitzar les tendències actuals i els reptes al voltant de la mobilitat sostenible
El 27 d’abril se celebra a Barcelona la vintena edició del Fòrum de l’Energia Sostenible, que enguany es dedica al debat el mobilitat.  Font: Barcelona Mobilitat
El 27 d’abril se celebra a Barcelona la vintena edició del Fòrum de l’Energia Sostenible, que enguany es dedica al debat el mobilitat. Font: Barcelona Mobilitat

La mobilitat com a factor clau per a assolir un model energètic sostenible

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

El 27 d'abril se celebra a Barcelona la vintena edició del Fòrum de l'Energia Sostenible, que enguany es dedica al debat de la mobilitat.

Des de fa 20 anys l'associació Ecoserveis promou el debat sobre l'ús eficient de l'energia, reunint a especialistes i a ciutadania en general en esdeveniments com el Fòrum de l'Energia Sostenible.

La mobilitat, i en particular la mobilitat urbana, és un element de gran impacte no només sobre la contaminació sinó també sobre l'energia. Avui tota proposta de planificació urbana contempla la cerca de mobilitat sostenible, sana i segura. La tecnologia actual permet a més a més disposar d'alternatives de transport més eficients, segures i menys contaminants, que ajuden a construir un entorn urbà que posi al centre les persones. Per aquest motiu enguany el Fòrum de l'Energia Sostenible, que se celebra el 27 d'abril al Palau Robert de Barcelona, es vol centrar a analitzar el reptes i les oportunitats al voltant la mobilitat.

La jornada servirà per donar a conèixer diverses estratègies per moure'ns de manera sostenible: des de les iniciatives cooperatives com Som Mobilitat, al cotxe d'ús social de Social Car, a la irrupció de motos elèctriques com Ecooltra. S'analitzarà el paper de l'administració per la promoció de la mobilitat sostenible, presentant les Mesures de Mobilitat en el Programa Metropolità de Lluita contra la Contaminació Atmosfèrica i el Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de càrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC).

El Fòrum també es fixa en el paper de la ciutadania i de les organitzacions socials: hi seran presents l'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), la Cooperativa Biciclot. També participen en la jornada centres d'investigació com el "Centro de Investigación de Recursos y Consumos Energéticos (CIRCE) ", el Grup d'Estudis de Mobilitat, Transport i Territorials (GEMOTT) de la UAB. L'acció de les empreses també incideix sobre la mobilitat sostenible, i per això també s'exposaran el pla de mobilitat de l'empresa FERRER.

Es pot consultar el programa detallat i fer la inscripció a la jornada en la pàgina de l'esdeveniment.

Afegeix un comentari nou