Let's clean up Europe, accions de voluntariat del 6 al 8 de maig

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Voluntariat Ambiental contra els residus en espais naturals (imatge: http://residus.gencat.cat/)
El grup de voluntariat ambiental del Posidonia Festival a Sitges durant la passadaedició (imatge: PosidoniaGreenFestival.com)
Les accions es recullen al mapa (imatge: http://residus.gencat.cat/)
Un grup de voluntaris durant la passada edició (imatge: @bdmontnegre)

Let's clean up Europe, accions de voluntariat del 6 al 8 de maig

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Voluntaris i voluntàries ambientals es mobilitzaran els propers 6, 7, 8 de maig per tota Europa contra el littering, o abandó de residus en els espais naturals, durant la nova edició de la campanya Let’s clean up Europe.

Des de fa 4 anys aquesta és una de les grans cites del voluntariat ambiental, que mobilitza ciutadans a través d'entitats ambientals, ajuntaments, escoles, o associacions de veïns.
Let’s clean up Europe! és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, ....

Més de 5000 voluntaris a Catalunya van actuar el 2015

Durant la passada edició, a Catalunya es van realitzar 112 accions de neteja, en les que 5516 voluntaris i voluntàries ambientals van retirar dels espais naturals aproximadament 20 tones de residus abandonats. El vídeo en recull les sortides dels diferents grups de voluntariat en espais diferents del territori.

Voleu organitzar una acció?

Les entitats i grups de voluntaris que desitgin organitzar una acció de neteja a un espai natural, hauran d’omplir el formulari d'inscripció LCUE 2016, actiu des del mes de març, per tal d'aparèixer a l'agenda d'esdeveniments.


Les consignes per organitzar una acció, són :

  • Identificar el lloc que s’ha de netejar
  • Reuinir els vostres contactes
  • Inscriure l’acció amb el coordinador responsable de la teva àrea
  • Formar un equip i trobar ajuda econòmica/patrocinador
  • Fer difusió de l'acció de neteja

Durant l'acció, caldrà reccollir tants residus com sigui possible, fent atenció al vidre o als productes perillosos, i separar-los selectivament segons la seva tipologia, de residus per al seu reciclatge. L'experiència activa de constatar la presència de residus en entorns naturals i retirar-los, permet compartir idees sobre les 3R: reduir, reutilitzar, reciclar.

Els organitzadors rebran un kit de material logístic (bosses de ràfia reutilitzable, guants protectors i armilles), que es lliurarà per ordre d’inscripció d’activitat i fins a exhaurir les existències.

Les imatges, dades i comentaris al voltant de l'acció, podran ser enviats als coordinadors de l’àrea, que estaran esperant les vostres notícies! També es poden compartir a les xarxes socials amb les etiquetes #cleanupEurope i #letscleanupCAT.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina europea o la pàgina de l'Agència de Residus de Catalunya.

Dissabte dia 7 de maig organitzem una neteja en el bosc de Barraques, a l'entrada del Parc Natural de les Capçaleres delTer i del Freser, a 1800 metres. Aquells interessats en podeu veure detalls a : http://centre.planoles.cat/operacio-neteja

Us esperem