L'Hora del Planeta

  • Durant 60 minuts les ciutats apaguen les llums reclamant la lluita contra el canvi climàtic (imatge: wwf)

    Durant 60 minuts les ciutats apaguen les llums reclamant la lluita contra el canvi climàtic (imatge: wwf)

  • WWF convida a fer del 2017 un any d'inflexió (imatge: wwf)

    WWF convida a fer del 2017 un any d'inflexió (imatge: wwf)

  • L'esdeveniment busca enguany la complicitat de la música (imatge: wwf)

    L'esdeveniment busca enguany la complicitat de la música (imatge: wwf)

Tags

L'Hora del Planeta és una de les majors mobilitzacions que crida a la defensa del medi ambient, pel que fa al seu abast mundial.

El 2016 ha està l'any més càlid enregistrat des de 1880, seguint la tendència a la pujada de temperatures dels anys anteriors. El canvi climàtic és ja evident, especialment en regions com l'Àrtic.

Però la crida a l'acció dels darrers anys permet també un cert optimisme. D'una banda el 4 de novembre del 2016 va entrar en vigor l'Acord de París per frenar el canvi climàtic. Un acord que marca un punt d'inflexió i l'inici d'una gran transició global vers un desenvolupament i una economia neta i lliure de carboni.

2017, any d'inflexió

Fer del 2017 un punt d'inflexió, és l'aspiració de WWF, tal com presenta el vídeo sobre l'Hora del Planeta d'enguany.

 

La coneguda entitat convida a persones, entitats, institucions i empreses a formar part d'aquesta crida col·lectiva apagant la llum dissabte 25 de març de 20,30 a 21,30. Més de 60 municipis catalans estan inscrits a la jornada, i realitzaran l'apagada de llum en més d'un centenar d'edificis simbòlics, com la Sagrada Família, el pont romànic de Besalú o la Catedral de Girona. 27 empreses catalanes, com el centre Comercial Diagonal Mar i La Maquinista, apagaran les llums de les seves seus.

A Barcelona es pot participar també en l'acte que el grup local de voluntariat de WWF celebra a partir del migdia a la Plaça dels Àngels (davant MACBA). Un concert de corda a la llum d'espelmes  durant l'apagada convidarà a construir un futur d'harmonia entre les persones i la natura.

Música durant la foscor

WWF busca la complicitat del la musica i l'art. A mesura que el món es quedi a les fosques, volen apujar el volum de l'acció climàtica. Per això conviden a artistes a transmetre a través de Facebook Life - o altres canals- fragments de les seves actuacions, afegint a les melodies l'etiqueta #EarthHourLive, i dels que l'entitat farà difusió.

Afegeix un comentari nou