L'Hora del Planeta

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'Hora del Planeta

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Dissabte 25 de març se celebra l'Hora del Planeta, la iniciativa creada fa 10 anys, per promoure la lluita contra el canvi climàtic amb l'apagada simbòlica de la llum.

L'Hora del Planeta és una de les majors mobilitzacions que crida a la defensa del medi ambient, pel que fa al seu abast mundial.

El 2016 ha està l'any més càlid enregistrat des de 1880, seguint la tendència a la pujada de temperatures dels anys anteriors. El canvi climàtic és ja evident, especialment en regions com l'Àrtic.

Però la crida a l'acció dels darrers anys permet també un cert optimisme. D'una banda el 4 de novembre del 2016 va entrar en vigor l'Acord de París per frenar el canvi climàtic. Un acord que marca un punt d'inflexió i l'inici d'una gran transició global vers un desenvolupament i una economia neta i lliure de carboni.

2017, any d'inflexió

Fer del 2017 un punt d'inflexió, és l'aspiració de WWF, tal com presenta el vídeo sobre l'Hora del Planeta d'enguany.

La coneguda entitat convida a persones, entitats, institucions i empreses a formar part d'aquesta crida col·lectiva apagant la llum dissabte 25 de març de 20,30 a 21,30. Més de 60 municipis catalans estan inscrits a la jornada, i realitzaran l'apagada de llum en més d'un centenar d'edificis simbòlics, com la Sagrada Família, el pont romànic de Besalú o la Catedral de Girona. 27 empreses catalanes, com el centre Comercial Diagonal Mar i La Maquinista, apagaran les llums de les seves seus.

A Barcelona es pot participar també en l'acte que el grup local de voluntariat de WWF celebra a partir del migdia a la Plaça dels Àngels (davant MACBA). Un concert de corda a la llum d'espelmes durant l'apagada convidarà a construir un futur d'harmonia entre les persones i la natura.

Música durant la foscor

WWF busca la complicitat del la musica i l'art. A mesura que el món es quedi a les fosques, volen apujar el volum de l'acció climàtica. Per això conviden a artistes a transmetre a través de Facebook Life - o altres canals- fragments de les seves actuacions, afegint a les melodies l'etiqueta #EarthHourLive, i dels que l'entitat farà difusió.

Afegeix un comentari nou