Àmbit de la notícia
Ambiental

Massin: "Tots els moviments socials han hagut de desobeir la llei en algun moment per canviar-la"

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Vanesa Vilaseca
  • Massin Riggs
    Font: Action for Liberation
  • Massin Riggs al Meat the Victims Barcelona
    Massin Riggs al Meat the Victims Barcelona Font: Action for Liberation
  • Acció de la campanya Meat the Victims
    Acció de la campanya Meat the Victims Font: Action for Liberation
  • Meat the Victims
    Meat the Victims Font: Action for Liberation
  • Manifestació Action for Liberation
    Manifestació Action for Liberation Font: Action for Liberation

Entrevistem el Massin, cofundador d'Action For Liberation, una organització basada en la defensa de drets dels animals.

L'entitat treballa per crear canvis en el sistema i la societat educant el públic, investigant escorxadors, explotacions agrícoles i abús d'animals, protestant en llocs on la violència està normalitzada i rescatant animals.

Com i per a què va néixer Action for Liberation?

Action for Liberation va ser fundada l’octubre del 2018 a Barcelona per lluitar contra l’explotació animal, la discriminació d'espècies i apoderar els joves per de canviar el futur utilitzant les xarxes socials com a arma principal. Els nostre activisme es basa en l’educació. Organitzem esdeveniments educatius d’activisme de carrer per ensenyar al públic les alternatives als productes d’origen animal, projeccions de documentals, protestes a establiments on la violència cap als animals és normalitzada i investigacions a escorxadors i granges.

Donem molta importància a l’acció directa no violenta, però sempre amb la cara destapada. No ens avergonyim del que fem i volem que el públic sàpiga el que els passa als animals. Per aquesta raó no ens tapem la cara, per atraure l’atenció del públic i utilitzem les xarxes socials com a canal de difusió principal. Realitzem rescats d’animals de granges i escorxadors i accions com Meat the Victims o d’altres que en farem al futur.

De quina manera es pot col·laborar per posar el nostre granet de sorra?

La gent pot col·laborar participant en els actes que organitzem, compartint a les xarxes socials les nostres accions i vídeos de les investigacions a granges i escorxadors que fem i també fent donacions a l'associació per ajudar econòmicament amb els costos de rescats, activitats, materials, etc.

Com veus l'associació d'aquí a 10 anys?

Espero que en 10 anys Action for Liberation sigui una organització internacional que continuï prioritzant a la gent jove i les xarxes socials, seguir actualitzant-nos com a associació. I seguint lluitant en contra de tota mena d'opressió que encara hi hagi en aquell moment cap als animals no humans.

Quin ha estat el moment més emotiu que has tingut l'oportunitat de viure dins l'associació?

Psicològicament és molt dur tot el que fem, ja que potser hem salvat a 1 ò 2 animals a cada acció però hem hagut de sortir de la granja sabent que estem deixant a altres milers animals darrera. Ara mateix, el moment més emotiu per mi va ser quan al Meat the Victims Barcelona #2 vaig rescatar al "Mercury" i quan el vaig agafar, vaig mirar als ulls de la seva mare, i ella m'estava mirant amb cara de desesperació i tristesa, com si m'estigués demanant que agafes el seu fill, que el porti el més lluny possible i no li faci mal. I no vaig parar de plorar després de mirar-li als ulls.

Quin és el vostre principal repte?

És una pregunta difícil. Nosaltres som gent lluitant en contra de milionaris que tenen poder social i diners per manipular els sistemes educatius i sanitaris. És molt difícil lluitar en contra d'aquestes corporacions enormes que treballen al costat del govern. Però tenim al nostre costat la veritat i amb això guanyarem la lluita.

Parla'm de la campanya Meat the Victims.

Meat the Victims és una campanya que va començar l’abril del 2018 a Queensland, Austràlia, per l’activista Leah Dollienger amb 68 activistes ocupant una granja porcina. L’objectiu principal de l’acció va ser forçar transparència en una indústria que viu del secretisme i mostrar als consumidors d’on provenen els productes que consumeixen. L’acció consisteix en què el número de persones més gran possible ocupi temporalment una granja d’explotació animal fins que els mitjans de comunicació estiguin fora per cobrir l’acció, parlar de la crueltat que existeix dins les granges i crear un debat públic sobre els productes que consumim.

Quan i com va tenir lloc la campanya a Barcelona?

A Barcelona vam fer la primera acció de MTV a Europa el desembre del 2018, on 41 activistes vam entrar a una granja de gallines en gàbies explotades per la producció d’ous. La última vegada 75 persones vam entrar a una granja porcina a Sant Pere de Vilamajor per exposar a la indústria i ensenyar al públic i als mitjans de comunicació d’on venen els productes catalans.

Quina ha estat la reacció per aquesta acció?

Molta gent critica l'acció, ja que estem entrant en propietat privada sense permís. Però la llei es modifica segons la societat canvia i si no entrem a aquests llocs per exposar la realitat de l'industria la gent mai canviarà. Els temps desesperats criden a accions desesperades. I estem desesperats perquè la gent conegui a les víctimes de les seves decisions i canviï per un mon mes ètic cap als animals no humans. 

Tots els moviment socials han hagut de desobeir la llei en algun moment per canvia-la. I com a les nostres samarretes fica i Martin Luther King, Jr. va dir "Un té la responsabilitat moral de desobeir lleis injustes".

Comparteix i difon

Comentaris

Anna del Brau

(Usuari no registrat)

Heu fet una molt bona entrevista. I Massin, ha estat fantàstic responent. Moltes gràcies per donar a conèixer la gran tasca que totes les veganes del món estem fent per visibilitzar la gran crueltat derivada de les nostres eleccions.

Afegeix un nou comentari