“No sou prou madurs". El missatge de la nena Greta Thundberg a la classe política durant la cimera de Katowice

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
Greta Thunberg va acusar a la classe política de no ser prou madura Font: Greta Thunberg
Greta Thunberg va acusar a la classe política de no ser prou madura Font: Greta Thunberg

“No sou prou madurs". El missatge de la nena Greta Thundberg a la classe política durant la cimera de Katowice

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

La cimera COP 24 pel canvi climàtic deixa unes regles de mínims que no convencen les ong ecologistes, i el colpidor missatge de l'activista sueca de 15 anys Greta Thunbderg.

La cimera de Katowice s’ha celebrat a la ciutat polonesa del 2 al 16 de desembre, amb l’objectiu d’aprovar les regles que haurien de fer operatiu l’acord de París de 2015, i començar a fixar unes metes més ambicioses de reducció d’emissions. Però els resultats no han estat especialment ambiciosos: deixen el dubte de si permetran assolir el que va ser el principal objectiu de la cimera de Paris, la limitació de l'augment de la temperatura de la terra un màxim de 2 °C, i no s’ha resolt els objectius de cada país de reducció d’emissions de gasos amb efecte d'hivernacle

El president de la Conferència, Michal Kurtyka, viceministre de medi ambient polonès, ha afirmat que el camí de les negociacions ha estat llarg però que les mesures són positives per al planeta. Jennifer Morgan, directora executiva de Greenpeace International, ha declarat que esperava que els desastres climàtics enregistrats aquest any i les advertències dels millors científics i científiques del món haguessin permès arribar a molt més. Ha lamentat que els governs han ignorat la ciència, i, amb això, a les persones vulnerables. Ha expressat també que és moralment inacceptable decebre la gent que esperava una major acció, i ha emplaçat els estats de tornar el 2019 a la cimera de l’ONU amb objectius més ambiciosos.

Si alguna cosa ha cridat l’atenció de la cimera, ha estat el contundent discurs de l'activista sueca de 15 anys Greta Thumberg, de l'entitat Climate Justice Now. S’ha dirigit a les autoritats polítiques amb frases tan fermes com 'he après que mai s'és massa petit per marcar la diferència', i els ha acusat dient-los que 'vosaltres dieu que estimeu els vostres fills per damunt de tot, però els esteu robant el seu futur davant dels seus ulls' i de no ser prou madurs. 'Només parleu de seguir endavant amb les mateixes males idees que ens han portat a aquest desastre, fins i tot quan l'única cosa sensata a fer és estirar el fre d'emergència. No sou prou madurs per dir-ho clarament. Fins i tot aquesta càrrega se'ns deixa als nens.' Greta Thumberg convida a tots els nens i nenes a sumar-se a les vagues cada divendres després de l’escola, per reclamar acció a les classes polítiques. Tot seguit es pot escoltar el discurs complet de l’activista.

Afegeix un comentari nou