Quin cost ambiental té la producció del teu mòbil o tauleta?

Enginyeria Sense Fronteres et convida a descobrir-ho a través de l'aplicació CriTICs, que acaba de llançar en el marc de la iniciativa "El preu de l'abundància. Drets humans a les fosques".

L'aplicació CriTICs està creada per a telèfons mòbils i tauletes amb sistema operatiu Android i proposa un joc didàctic, a través del qual es donen a conèixer els diferents elements que es veuen implicats en la producció d'un mòbil.

D'es d'Enginyeria Sense Fronteres expliquen que "CriTICs és una reflexió crítica del cicle de vida d'un mòbil, des de l'extracció de minerals, passant per la manufactura, fins a la res estructurada fase de reciclatge en els nostres temps". Així, pretén que les persones que el juguin prengui consciència de que són una part activa del cicle de vida del mòbil que tenen a les mans. L'objectiu és promoure un consum responsable, "denunciant les campanyes insensates que conviden a consumir a un ritme molt per sobre de les necessitats reals".

Ara com ara, Enginyeria Sense Fronteres ofereix el primer nivell del joc, en el qual el jugador/a anirà descobrint els impactes socials i ambientals que causa l'extracció de minerals per a la fabricació de dispositius mòbils. La idea és anar publicant més nivells, donant a conèixer els impactes de la manufactura i del reciclatge d'aquests aparells.

Aquesta organització també ha anunciat que aviat farà públic el codi de l'aplicació amb llicència lliure, per promoure noves iniciatives a partir d'aquesta idea.

CriTICs forma part de la campanya El preu de l'abundància, drets humans a les fosques, que Enginyers Sense Fronteres porta a terme amb l'objectiu de "posar en relleu la insostenibilitat de l'actual model extractivista i de consum de recursos naturals, analitzant i explicant els mecanismes que l'alimenten, intentant incidir en les polítiques públiques i donant suport i participant dels moviments socials que denuncien els seus impactes".

Afegeix un comentari nou