Rebel·lió o Extinció atura l’entrada a Barcelona per la C-32
Comparteix
Mobilitat sense contaminació: Rebel·lió o Extinció i Aturem C-32 fan una acció simbòlica per exigir canvis en el model de mobilitat, reduint els vehicles privats de combustió.
L’entrada a Barcelona per la C-32 ha quedat tallada per uns minuts durant la tarda del passat dissabte 6 de juliol. Alhora que els conductors sortien dels cotxes per esbrinar què passava, activistes del grup Rebel·lió o Extinció Barcelona sostenien la pancarta amb el lema: ‘Stop contaminació, ara o mai!’
Fa setmanes que l’allargament de la C-32 a l’alçada entre Blanes i Lloret ha portat polèmica, indignació i oposició. Les obres impliquen la demolició d’un bosc de més de 60.000 arbres, un pulmó viu pels veïns i veïnes de la Costa Brava.
El grup barceloní del moviment Extinction Rebellion s’ha unit a les demandes del col·lectiu Aturem C-32 amb la seva primera acció directa no violenta, amb l’objectiu de posar el focus d’atenció mediàtic en la necessitat de disminuir dràsticament les emissions d’efecte hivernacle, i per tant fer efectiu un canvi en la planificació de la mobilitat.
Activistes dels dos col·lectius han actuat conjuntament per aturar la circulació de vehicles a l’alçada de la Plaça de les Glòries de Barcelona. Fins a 60 persones han utilitzat bicicletes, una pancarta, màscares i música per simbolitzar el canvi sobtat que ha de viure la societat per fer front a l’emergència climàtica.
Un grup d’unes 8 activistes s’ha dedicat a repartir dolços entre les persones dels vehicles per explicar els motius de l’acció. Moltes de les persones aturades mostraven sensibilitat i comprensió amb la problemàtica, algunes d’elles fins i tot treballaven al sector de la sostenibilitat, i compartien la visió de la necessitat de canviar el model de mobilitat per un més net i lliure de contaminació.
Aquesta és una de les accions que ha dut a terme el grup Rebel·lió o Extinció de Barcelona des de l’octubre del 2018. Després de reclamar als mitjans de comunicació un millor tractament informatiu de la situació actual d’emergència climàtica i ecològica, ara posen el focus d’atenció en la responsabilitat de les administracions (en aquest cas, Generalitat i Ajuntament de Barcelona) per aplicar les mesures necessàries per evitar empitjorar la situació climàtica que viu la societat.
Afegeix un nou comentari