Regals de Nadal que protegeixen la natura

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Les melmelades ecològiques de Can Moragues són un producte solidari i sostenible
Les melmelades ecològiques de Can Moragues són un producte solidari i sostenible
Els mocadors Giraffa ajuden a finançar 10 entitats ambientals
Els mocadors Giraffa ajuden a finançar 10 entitats ambientals
Les tasses de Faada són una bona proposta pel Nadal
Les tasses de Faada són una bona proposta pel Nadal
Oli ecològic elaborat en fiques de custòdia i reserves de fauna, gestionades per l'Associació Trenca
Oli ecològic elaborat en fiques de custòdia i reserves de fauna, gestionades per l'Associació Trenc

Regals de Nadal que protegeixen la natura

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

7 propostes per deixar sota l'arbre regals solidaris i sostenibles que ajuden a protegir la natura.

1. Dessuadora llúdriga

La dessuadora llúdriga ha estat dissenyada pe Lucia Gómez Serra. Permet posar en relleu la importància de la conservació dels hàbitats que el Grup Natura Freixe fa en la Reserva Natural de Sebes- Flix. Allí la llúdriga hi troba les condicions per viure i reproduir-se. Adquirint la dessuadora s'aporta a la tasca que l'entitat realitza allí.

2. Mocador d’animals

El projecte d'emprenedoria social Giraffa ha dissenyat els mocadors tubulars #helpingnature, amb l'objectiu finançar i fer més visible la feina de les entitats ambientals. Han estat dissenyats per la il·lustradora de natura Blanca Martí, i produïts amb cotó ecològic d'Andalusia.
Comprant el mocador amb el disseny de tortuga mediterrània de Blanca Marí es fa una aportació a l'Associació Trenca; el del disseny del fartet a Gepec, el cap d'olla a Submon, la cigonya a l'Apnae, el Botxí meridional a l'ICO i el ximpanzé a la Fundació Mona.

3. Cervesa de custòdia La Sínia

La Sínia és una cervesa artesana de custòdia elaborada a partir d'un acord de col·laboració entre l'Associació Mediambiental La Sínia i les Cerveses els Maginets, les Clandestines de Montferri. Els beneficis generats de la seva venda s'adrecen als projectes de conservació de la biodiversitat del riu Gaià.

4. Melmelades i conserves ecològiques Can Moragues

Les melmelades de Can Moragues han estat elaborades gràcies a la col·laboració d'una fundació ambiental, la Fundació Emys, dedicada a la custòdia del territoria a la comarca de La Selva, i una fundació social, la Fundació Astres. N'hi ha de figues amb ratafia, pera amb menta, tomàquet amb farigola o poma amb canyella, i totes elles són propostes sostenibles i solidàries que ajuden a la conservació del territori i a les persones de col·lectius desafavorits que en formen part.

5. Entrades de teatre per l'espectacle Simplicitats

Xucrut Teatre presenten des de l'humor una obra per reflexionar sobre el joc i les joguines, allunyats del consumisme. Xucrut és una companyia de teatre nascuda el 2007 sota el paraigua del Centre de Recerca i Informació en Consum i vinculada amb la revista Opcions.

6. Les tasses de Faada

Fundació FAADA per l'Assesorament i Acció en Defensa dels Animals treballa per promoure el respecte pels animals als àmbits socials, legals i educatiu i per assolir una convivència respectuosa entre tots els éssers vius, animals i humans.
Regalant les tasses es pot donar suport a l'entitat.

7. Oli "Salvatge" , l'oli de les reserves de fauna

Salvatge és un oli de producció ecològica l'olives arbequines que prové de les finques agrícoles que l'Associació Trenca gestiona a la Vall Major de Bovera, a la comarca de Les Garrigues.
Els beneficis de la comercialització d'aquest oli es destinen a la recuperació d'oliverars centenaris abandonats que ara tornen a produir mitjançant agricultura ecològica, a la conservació de la vegetació i prevenció d'incendis forestals, a accions per potenciar la fauna de l'ecosistema mediterrani i a la restauració de cabanes, marges, aljubs i murs de pedra seca.

Afegeix un comentari nou
0