Susan George celebra el Dia Mundial de l'Aigua a Barcelona

 • Susan George assisteix a la Jornada (imatge: AttacMadrid)

  Susan George assisteix a la Jornada (imatge: AttacMadrid)

 • La plataforma Aigua és Vuda proposa un Dia Mundia de l'Aigua reflexionant sobre l'aigua (imatge: aigua és vida)

  La plataforma Aigua és Vuda proposa un Dia Mundia de l'Aigua reflexionant sobre l'aigua (imatge: aigua és vida)

 • Luigi De Magistris, alcalde de Nàpols, serà present a la jornada (imatge: Luigi De Magistris)

  Luigi De Magistris, alcalde de Nàpols, serà present a la jornada (imatge: Luigi De Magistris)

 • La jornada està coorganitzada per la Plataforma Aigua és Vida (imatge: aigua és vida)

  La jornada està coorganitzada per la Plataforma Aigua és Vida (imatge: aigua és vida)

Assisteix a la Jornada ‘Aigua bé comú: reptes i futur’, organitzada per "Aigua és Vida" i l’Ajuntament de Barcelona dimarts 21 de març.

Es tracta d'una trobada, oberta a tothom i gratuïta, que  aspira a esdevenir un fòrum on s’intercanviïn idees sobre com gestionar l’aigua al segle XXI.  Està prevista l'assistència de la prestigiosa activista i pensadora francesa d’origen nord-americà Susan George, presidenta del Transnational Institute d'Amsterdam, i presidenta honorària de l’ATTAC-France, i de l’eurodiputada irlandesa Lynn Boylan.

Janet Sanz, tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, i Míriam Planas, portaveu d'Aigua és Vida, donaran el tret de sortida a la Jornada, que s’allargarà fins a les vuit del vespre.

L'aigua com a dret humà 

La jornada afrontarà la perspectiva de l’aigua i el sanejament com a dret humà reconegut per l’ONU; el rol de la ciutadania, la transparència i la rendició de comptes; el règim econòmic sobre el qual ha de pivotar la gestió; el bon estat de les masses d’aigua i el canvi climàtic, i la regulació general del sector que incorpori totes aquestes i altres perspectives imprescindibles.

També recull la dada de les grans ciutats europees que han recuperat les concessions i estan construint noves formes de governança de l’aigua. A Catalunya, la remunicipalització de l’aigua també és una tendència consolidada, amb nombroses experiències d’èxit i grans ciutats que també es troben en aquest camí.

Les ciutats reflexionen sobre la remunicipalització de l'aigua

La jornada reuneix representants de diverses ciutats europees en una taula rodona que es centrarà en la municipalització de la gestió de l’aigua, una tendència a l’alça a Europa els últims anys i que ha pres embranzida a Catalunya, amb nombroses experiències d’èxit. Per parlar dels reptes que afronten les ciutats que s’han posicionat recentment a favor de la gestió pública de l’aigua, intervindran en aquesta taula final Eloi Badia, regidor d’Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, Célia Blauel, tinenta d’alcalde de ParísLuigi de Magistris, alcalde de NàpolsMaría Sánchez, tinenta d’alcalde de Valladolid,Jordi Ballart, alcalde de Terrassa.

Afegeix un comentari nou