Un Marketplace per al Sector Ambiental! Projecte Tàndem

El proper 16 de novembre, el Jardí Botànic de Barcelona acollirà un espai de trobada permanent entre el món empresarial i les entitats del tercer sector ambiental.

El Marketplace Ambiental està dissenyat amb els objectius de crear espais de col·laboració intersectorial, conèixer i difondre iniciatives i projectes ambientals, facilitar contactes, etc.

El Marketplace comptarà amb diferents espais, on cada participant hi pot col·laborar. Per participar a cadascuna de les activitats és necessari que formalitzis una inscripció a cadascun d’ells:

 • Plenari: és un espai per a presentar exemples de col·laboracions que s’estan portant a terme o que ja s’han fet.
 • Àgora: és un espai format per taules rodones on poder exposar els projectes o iniciatives en un ambient més distès durant 20 minuts.
 • Fira: és un espai destinat a les entitats i empreses amb expositors per donar-se a conèixer.
 • Quiosc: és un espai on les entitats i empreses poden disposar de material divulgatiu sobre projectes o productes.
 • Borsa de recursos: és un espai on oferir o sol·licitar productes, materials, serveis o espais.
 • Suro: un tauler on poder conèixer i donar-se a conèixer a la resta de participants al Marketplace.
 • Work Cafè: és un espai informal per fer contactes o reunions, on parlar de tu a tu amb altres entitats i empreses.

 

 

 

Què és el Projecte Tàndem?

En el context econòmic actual, la col·laboració entre empreses i entitats ha passat de ser interessant a indispensable. El tercer sector ambiental, greument afectat, no pot quedar-ne al marge davant d’aquesta oportunitat.

Així és com neix el Projecte Tàndem organitzat pel Club EMAS i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Un espai de trobada entre el món empresarial i les entitats del tercer sector ambiental que té com a finalitat afavorir el coneixement i la col·laboració entre totes dues parts.

 

Quins objectius té?

 • Col·laborar en el desplegament de les polítiques ambientals i/o d’RSC de les empreses.
 • Incrementar la capacitat d’actuació de les entitats ambientals en el territori català i la incidència dels seus projectes.
 • Sumar esforços pel bé comú d’entitats i empreses pel bé de la societat en conjunt.

 

 

Quines activitats es desenvolupen?

 1. Enquesta i estudi inicial (State of the Art -> Es vol conèixer quins graus i modalitats de col·laboració poden existir entre les entitats ambientals i les empreses).
 2. Marketplace (És un punt de trobada on conèixer iniciatives, projectes conjunts d’empreses i entitats, descobrir oportunitats de col·laboració, projectes, contactes, etc.)
 3. Borsa de recursos (És una eina en línia que permet a les entitats i les empreses sol·licitar i oferir materials, productes i serveis com un espai més de col·laboració i optimització de recursos).

 

Més informació: al web del Projecte Tàndem o al formulari de contacte.

 

 

Afegeix un comentari nou