Voleu participar en la nova planificació de residus a Catalunya?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Voleu participar en la nova planificació de residus a Catalunya?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Entitats i ciutadana interessada en la gestió dels residus poden fer aportacions a la nova estratègia de l'Agència de Residus de Catalunya.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) de la Generalitat de Catalunya està elaborant el nou Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20), que fusiona en un sol document la gestió dels residus municipals, industrials i de la construcció, amb l’horitzó de l’any 2020 i amb una visió més enllà, del 2050.

El programa se sustenta en dues premisses:

  • minimitzar els impactes negatius sobre el medi ambient i la salut de les persones,
  • potenciar el valor dels residus com a recursos per a l’obtenció de materials que es puguin integrar de nou en els processos productius

Al mateix temps, l'Agència de Residus també està treballant en el nou Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya 2013-2020 (PINFRECAT20). Aquest pla, en consonància amb el PRECAT20, marcarà la planificació territorial que ha de determinar els tipus d’instal·lacions de gestió de residus municipals que han de donar servei als diferents àmbits territorials en visió del 2020.

Per una estratègia de consens

Amb la voluntat de recollir i posar a debat les visions i propostes dels actors socials relacionats tant en el programa con el pla, s’obre un procés participatiu adreçat a més del món associatiu i a la ciutadania en general, també als ens locals, productors i gestors.

El procés s’inicia amb l’obertura d’un web que inclou tota la informació relativa als dos programes i al procés participatiu. En el web hi trobareu un formulari de propostes en línia, perquè per fer arribar els vostres comentaris i aportacions.

El procés també comptarà amb sessions presencials d’informació i debat que es realitzaran al llarg del mes de febrer a diferents punts de la geografia catalana (la primera de les quals serà l'11 de febrer a Lleida).

Més informació a: http://participacioarc.cat/, on podreu consultar el calendari de PRECAT20 i de PINFRECAT20.

Afegeix un comentari nou