CERCA AVANÇADA
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

biblioteca

Documents d’interès per a les entitats de descàrrega gratuïta.

 Font:
Amnistia Internacional

En aquest informe, Amnistia Internacional analitza com l'espai reservat a la societat civil disminueix i els drets humans es troben amenaçats.

 Font:

L'informe fa una radiografia de la situació de la joventut a Europa i de les polítiques de joventut desenvolupades en el període entre 2013 i 2015. A més, s'hi avaluen els progressos fets envers els objectius de la EU Youth Strategy i s'hi identifiquen bones pràctiques.

 Font:
Frederic Cusí i Marc Botella
Ecas - 2012

Aquesta guia exposa diferents raons en favor de la cooperació i fer aliances i defineix una sèrie de pautes i seqüències que es poden adaptar a la realitat. D'altra banda, els autors assenyalen 10 factors d’èxit i 10 factors de fracàs que poden ser de gran ajut a l’hora d’iniciar un procés d’aquestes característiques.

 Font:
Villà Taberner, Rita (dir.)
ACUP : FAS - 2017

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) han publicat aquest informe que presenta un estat de la qüestió sobre l’Educació pel Desenvolupament (EpD) en l’àmbit universitari, tant local com internacional, i mostra les oportunitats i reptes que ofereix aquest context per continuar avançant en la introducció de perspectives d’EpD en Educació superior.

 Font:
Vilardell i Molas, Jordi

Manual pràctic d’exercicis per fer individualment, amb la família o els amics, que volen fomentar i potenciar les funcions cognitives que ajuden a millorar la memòria, des d’una perspectiva lúdica. La Fundació Agrupació Mútua té com a finalitat desenvolupar activitats que promocionin condicions de vida saludable, per evitar, retardar o pal·liar situacions de dependència física o psíquica.

 Font:
Begoña Arias, Alejandra Boni, Mª Luz Ortega i Itziar Rosado
ONGOWA - 2015

El document analitza informació de 50 organitzacions i pretèn oferir pistes útils a les organitzacions interessades en orientar el voluntariat cap a objectius de ciutadania i canvi social.

 Font:
Generalitat de Catalunya. Departament de Territori i Sostenibilitat.

Es tracta d'un document de periodicitat anual que conté informació respecte diversos temes ambientals a Catalunya com l'energia, la meterologia, el canvi climàtic, l'aigua, el medi atmosfèric, la biodiversitat, els residus i la participació pública.

 Font:
Fundació Pere Tarrés

Recull dels recursos, notícies i articles d'opinió més vistos durant l'any 2014 a Xarxanet.org i al seu bloc.

 Font:
Deborah Hardoon, Sophia Ayele i Ricardo Fuentes - Neva
Oxfam - 2016

L'infome explica com la desigualtat extrema al món està arribant a cotes insuportables. Actualment, l'1% més ric de la població mundial posseeix més riquesa que el 99% restant de les persones del planeta. El poder i els privilegis s'estan utilitzant per manipular el sistema econòmic i així ampliar la bretxa, deixant sense esperança centenars de milions de persones pobres.

 Font:
Sanz, Víctor; Castilló, Jordi (coord.)

L'Anuari ornitològic és la primera de les publicacions divulgatives que l’Estació Biològica del Pallars Jussà ha elaborat per donar a conèixer el medi natural d’una de les comarques més desconegudes de Catalunya.