Observatori Coòpolis; Bertie Russell, Sara González i Mauro Castro
Observatori de Coòpolis - [s.d.]
En aquest treball es recull l'article titulat 'Mesurant les transicions cap a economies del benestar', elaborat per membres de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (Universitat Autònoma de Barcelona), l’Escola de Geografia de la Universitat de Leeds (Regne Unit), l’Observatori Coòpolis i l’Institut de Recerca Urbana de Barcelona (IDRA). Abans, però, el treball intenta respondre una pregunta bàsica: per què necessitem mètriques per mesurar l'economia plural? L’objectiu és mostrar el procés que ha portat a Coòpolis a afegir aquesta tasca a la seva agenda de recerca i desglossar les…
Les xarxes socials i les seves eines de personalització han facilitat la difusió de notícies falses. Sovint utilitzen les emocions per captar l’atenció i augmentar les visites, sigui per raons econòmiques o ideològiques.
Per això és imprescindible saber detectar-les a temps per tal de no contribuir a la seva difusió.
Un estudi en profunditat sobre la realitat del sector agrari i dels diferents perfils de persones joves que s’hi incorporen. L'objectiu del document és analitzar la informació estadística de les dades oficials i al mateix temps treballar-les amb metodologies qualitatives ha de permetre dibuixar la realitat del relleu generacional al camp català. L'esperit és que aquestata informació actualitzada faciliti als agents i les institucions que donen suport a les persones joves que accedeixen al sector agrari tenir eines per poder prendre decisions en el moment d’incorporar noves polítiques…
Per tal d'ajudar a les empreses a l'hora d'afrontar els reptes per elaborar la informació de transparència, aquesta guia detalla els elements principals de la Llei.
Taula de diàleg per a la prevenció dels trastorns del comportament alimentari : Generalitat de Catalunya - [2018]
L'estudi té com a objectiu principal, disposar d'evidències empíriques, a través d'una mostra ampla de familiars, dins la geografia catalana, sobre actituds, estrès emocional i estratègies d'afrontament davant del trastorn i les seves conseqüències.
L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha realitzat una guia sobre l’ús de les cookies i tecnologies similars emprades per a l’emmagatzematge i la recuperació de dades personals a través d’un terminal (ordinador, mòbil....).
Guillem Palà Nosas, Leire Franco Salazar, Laia Alaman Pascual, Sebastián Justicia Justicia, Caterina Guardiet Grande
Fundació Pere Tarrés - 2025
Aquesta guia de caràcter pràctic proporciona claus pel disseny i implementació de projectes de lògica comunitària centrats en la identificació i cura de col·lectius en situació de vulnerabilitat en poblacions petites i mitjanes. Està adreçada especialment a tècniques municipals i entitats que treballen en l’àmbit social a escala local. S’hi inclouen metodologies per dur a terme diagnòstics participatius i reforçar la implicació dels agents locals, així com eines de planificació, governança i avaluació dels projectes.
Clàudia Custodio Martínez. Amb aportacions de: Marta Pérez Fargas
Observatori del Deute en la Globalització - 2025
La mineria de terres rares a Madagascar és un exemple del neocolonialisme en nom de la transició verda que impulsen els països del Nord Global. L’impacte de la mineria de matèries primeres en els territoris del Sud Global rics en recursos és un dany que s’afegeix al deute històric del llegat colonial i extractivista. La transició energètica i digital està impulsada per l’extractivisme verd.
Elena Costas, Mireia Álvarez, Laura Muñoz i María Sánchez
Save The Children - 2025
El cost de la criança representa un dels principals desafiaments econòmics per a milions de llars a Catalunya. Després de les estimacions prèvies a la pandèmia (2018) i a l’escalada de preus (2022), Save the Children ha actualitzat el càlcul de l’impacte de la inflació acumulada en les despeses de criar un infant a Catalunya el 2024, destacant com aquesta situació afecta especialment les llars més vulnerables. Mitjançant un estudi detallat de partides com alimentació, habitatge, educació i transport, s’estima que el cost mitjà mensual de la criança ha augmentat un 15% respecte al…
Aquest dossier de premsa presenta els principals resultats de l'informe Via Universitària (2023-2025). 'Via Universitària: accés, condicions d’aprenentatge, expectatives i retorns dels estudis universitaris' és un programa que té com a objectiu generar informació rigorosa, objectiva i àmplia sobre les condicions de vida i les formes de vinculació amb l’estudi de la població estudiantil universitària. Aquesta quarta edició s'ha dut a terme entre els anys 2023 i 2025 i ha enquestat a més de 45.000 estudiants de 20 universitats de la Xarxa Vives.