20 entitats que defensen els drets de les persones LGTBI

Ravalnet
La Plataforma d’entitats  LGTBI al Parlament el dia 17 de juliol de 2013, en què es va donar llum verda a la Llei contra la LGTBfòbia
Integrants de TALCOMSOM
Logotip d'aquesta entitat lleidatana
Bàner al web de "Sinver"
Porta d'accés al Casal Lambda
Fotografia de la manifestació de l'orgull gai treta del web de FELGTB
Al 2017 es van celebrar els 40 anys de la manifestació
Al 2017 es van celebrar els 40 anys de la manifetació
Fragment d'un fotograma d'un vídeo de Generem!
Fragment d'un fotograma d'un vídeo de Generem!
Aquesta entitat lluita pels drets del col·lectiu LGTBI des del Vallès Occidental
Aquesta entitat lluita pels drets del col·lectiu LGTBI des del Vallès Occidental
Membres d'H2O en una paradeta de Sant Jordi amb la revista que editen, 'Colors'
Membres d'H2O en una paradeta de Sant Jordi amb la revista que editen, 'Colors'

20 entitats que defensen els drets de les persones LGTBI

Ravalnet

Resum: 

Tot seguit us oferim un llistat d'associacions que treballen per la igualtat de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals, algunes de fora de Catalunya però vinculades al territori català.

Va nèixer al 2012 amb una voluntat unitària per promoure una major presència social i crear sinergies entre les organitzacions que treballen en l’àmbit de l’associacionisme LGTBI.

Aquesta entitat de Vic i la comarca d’Osona es va crear per ser un punt de trobada del col·lectiu a la Catalunya Central. També realitza activitats a les comarques del Berguedà, la Garrotxa, el Moianès i el Ripollès.

Té com a objectiu trobar espais on els fills i filles puguin veure i compartir models familiars com els seus. Treballa en la conscienciació i reivindicació dels drets de les famílies i infants a tenir aquest model familiar i no estar en situació de desprotecció i discriminació.

Neix l’any 1994 a partir d'un petit grup de mares disposades a ajudar-se mútuament per poder fer costat als seus fills i filles en la lluita contra la discriminació. Treballa frec a frec amb la resta d'entitats LGTBI.

Com passa amb la majoria d'entitats d'aquest àmbit, la tasca d'aquesta entitat de Lleida gira al voltant de quatre eixos d'actuació: l'acompanyament, la sociabilització, la visibilització i la reivindicació.

Aquesta entitat, amb base a la ciutat de Barcelona, promou la Xarxa Solidària LGTB per lluitar contra la LGTBfòbia.

També coneguda com a“Sinver”, l'entitat està formada per estudiants i convida a cada persona a ser ella mateixa, aprenent que la diferència enriqueix, i a compartir experiències, històries, idees i reflexions al voltant del fet de ser LGBT a la nostra societat.

Aquest centre associatiu té com a objectiu la normalització del fet homosexual, oferint des de l'any 1976 a gais i lesbianes un espai de trobada i orientació. Disposa d'un centre d'informació i documentació sobre sexualitat dirigit a professionals i duu a terme un important treball de projecció social, sensibilitzant envers les institucions públiques, els partits polítics i el conjunt de la societat.

És el referent més important del moviment associatiu lèsbic, gai, transexual i bisexual a Espanya. Es tracta d'un espai de coordinació i intercanvi del què formen part més de 50 associacions de gairebé totes les comunitats autònomes i de tot tipus: d'estudiants, joves, esportistes, persones amb discapacitats, creients, migrants...

ILGA, que és el seu acrònim, és la federació mudial d'organitzacions nacionals i locals LGTBI, amb més de 1.100 membres. Es va fundar l'any 1978 i té un estatus consultiu per l'ONU.

Organitza la manifestació reivindicativa dels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI amb una manifestació a Barcelona, un acte central i una manifestació descentralitzada per recolzar entitats de fora de Barcelona. Al 2017 es va commemorar el 40è aniversari de la primera manifestació.

Ajuda a persones grans, dependents o en risc d'exclusió i al seu entorn mitjançant serveis d'acolliment i assessorament per part de professionals del treball social, el dret i la psicologia. A més, tenen un servei d'acompanyament a persones LGTBI que viuen soles o en risc d'exclusió i han creat cursos de formació per a professionals d'atenció directa a persones grans que formen part d'aquest col·lectiu.

Els seus objectius són inserir les persones estrangeres dins de la societat en les condicions més dignes possibles, respectant els seus drets i informant-les sobre les seves obligacions com a nous ciutadans o ciutadanes. També donen a conèixer a la societat la realitat de les persones del col·lectiu LGBTI en situació d'immigració.

Treballen l'àmbit de la salut sexual i el VIH i la sida des de l'any 1994. Han fet grans contribucions al moviment LGTBI, sent una de les entitats impulsores de la Llei contra la LGTBI-fòbia (Llei 11/2014). Amb les seves accions volen millorar de la qualitat de vida de les persones homosexuals seropositives i la normalització social i la no discriminació en els drets ciutadans.

Entitat referent en el col·lectiu transsexual fundada l'any 2015. Va néixer amb la voluntat de donar a conèixer les realitats de les diferents identitats i expressions de gènere de les persones.

Aquesta entitat porta més de 25 anys donant a conèixer la realitat LGTB a les comunitats cristianes i la realitat cristiana a la comunitat LGTB. S'autodefineix com un espai de trobada i de llibertat per compartir vivències, viure naturalment la fe i realitzar així un creixement personal.

Persegueix com a principal objectiu dignificar i millorar la situació de les persones homosexuals i transsexuals a la nostra societat a tots els seus àmbits: treball, oci, joventut, família, gent gran, cultura, política, etc., però molt especialment en l’educació, entenent-la com una eina transformadora d’una realitat.

Es va crear l'any 2014 arran de la primera marxa per l’alliberament gai a les Terres de l'Ebre del mes de juny per crear un col·lectiu estable al territori. Recull l’herència de l’Associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes de les Terres de l’Ebre, creada el 2008.

Ofereix activitats obertes a tothom, com ara xerrades, formacions, debats, festes, cine-fòrums, tallers, excursions, intercanvis amb altres associacions, presentacions, etc. També té un espai de denúncia de qualsevol tipus de discriminació per raons de gènere o orientació sexual, i fa de pont amb altres entitats per a necessitats jurídiques o psicològiques.

S'autodefineixen com una associació educativa, lúdica, i cultural reivindicativa, adreçada a la població en general i en particular als col·lectius LGTBI. Un lloc de trobada per intercanviar experiències en un espai de confiança i respecte.

Afegits amb posterioritat:

Aquesta associació lluita per la visibilitat de les persones del col·lectiu als pobles des de l'octubre de 2015. Pots contactar amb ella escrivint a info@lgtbvioleta.es.

Afegeix un comentari nou
3

Us escric com a membre de la junta d'ACGIL, l'Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i BIsexuals de Catalunya, amb més de 25 anys d'història fent conèixer la realitat LGTB a les comunitats cristianes i la realitat cristiana a la comunitat LGTB. La nostra web: www.acgil.org.

Us agrairem que ens inclogueu en el llistat d'entitats LGTB.

Gràcies!

Hola,

Us preguem disculpes perquè no havíem vist el vostre comentari. Hem afegit la vostra entitat al llistat.

Gràcies a vosaltres!

Us escric com a membre de la junta de Violeta LGTBI+, Associació que lluita per la visibilitat de les persones del col·lectiu als pobles, des de l'octubre de 2015. info@lgtbvioleta.es Us agrairem que ens inclogueu en el llistat d'entitats LGTB. Gràcies!