13.000 infants i joves catalans, a punt per marxar de campaments amb el cau

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

13.000 infants i joves catalans, a punt per marxar de campaments amb el cau

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Per Setmana Santa, molts agrupaments escoltes d'arreu de Catalunya organitzen campaments, una oportunitat única per educar en valors, a través d’activitats i jocs a la natura i en convivència amb el grup.

Aquesta Setmana Santa, més de 13.000 infants i joves d'arreu del país participaran en uns 500 campaments organitzats pels 200 agrupaments escoltes i guies d'arreu del país que formen part de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

A diferència dels campaments d’estiu, els de setmana santa o primavera tenen una durada mitjana menor, d’entre 3 i 5 dies. Ja siguin campaments a la natura, rutes i travesses o bé activitats de servei a l'entorn, són una oportunitat educativa única i una part fonamental del projecte educatiu que duen a terme durant tot el curs els agrupaments escoltes.

De fet, són els mateixos infants i joves els qui, en les trobades setmanals al cau, participen en l'organització dels campaments, assumint diferents responsabilitats segons la seva edat: decidir els menús, escollir el destí, preparar la ruta, fer activitats per recollir fons per finançar-los, etc. Tot plegat respon a la filosofia educativa de l’escoltisme i el guiatge i serveix per treballar valors com el compromís, la responsabilitat o el servei a la societat.

Els infants i joves marxaran de campaments els propers dies acompanyats pels seus caps (educadors voluntaris), milers de joves que, amb l’aval del títol de monitor/a o director/a de lleure de la Generalitat de Catalunya i altres formacions pròpies, desenvolupen durant tot el curs una tasca educativa totalment voluntària i sense cap mena de remuneració econòmica.

Sense aquests milers de joves voluntaris no seria possible la tasca de l’escoltisme i el guiatge, un moviment d’educació en el lleure format per 40 milions de persones a tot el món i amb 18.500 membres i un segle d’història al nostre país.

Afegeix un comentari nou