Als països rics hi ha 30 milions d’infants pobres

  • Infants juguen en un centre d'UNICEF a Bucarest. Foto: UNICEF / Giacomo Pirozzi

    Infants juguen en un centre d'UNICEF a Bucarest. Foto: UNICEF / Giacomo Pirozzi

Un informe d’UNICEF revela que a les economies desenvolupades hi ha milions de nens i nenes que no disposen dels elements bàsics necessaris per al seu desenvolupament. Espanya és el quart país de la Unió Europea amb la proporció més alta d’infants en situació de pobresa.

L'informe Report Card 10, elaborat per l'Oficina d'Investigació d'UNICEF i presentat al mes de maig, analitza els índexs de pobresa i privació infantil de la població infantil a 35 països de la Unió Europea i l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

En aquests països hi ha més de 30 milions de nens i nenes que viuen en situació de “pobresa relativa”, és a dir, que els ingressos de la seva família no arriben a un determinat percentatge de la mitjana dels ingressos de totes les llars del país. Als països de la Unió Europea més Noruega i Islàndia, el total és de 13 milions.

Segons l’informe, el 17,1% dels infants de l’Estat espanyol viuen per sota del llindar de la pobresa. És el quart estat de la Unió Europea i el cinquè de l’OCDE amb la proporció més alta de nens pobres. Els primers llocs europeus els ocupen Romania, Letònia i Bulgària. Si hi incloem l’OCDE, els Estats Units ocupen el segon lloc.

"Les dades insisteixen que massa nens i nenes segueixen patint mancances bàsiques en països amb mitjans suficients", va declarar Gordon Alexander, director de l'Oficina de recerca d'UNICEF. "L'informe també mostra que alguns països ho han fet bé -observant dades anteriors a la crisi- gràcies als sistemes de protecció social que existien. El risc és que en la crisi actual, fins d'aquí a molt temps no veurem les conseqüències de les decisions poc encertades", va afegir.

Comentaris

Afegeix un comentari nou