Anna Corbella: "L'Etiqueta Resposable és un premi a la tasca de reflexió realitzada sobre la nostra organització"

Ravalnet
L'Anna Corbella mostrant l'Etiqueta Responsable
L'Anna Corbella mostrant l'Etiqueta Responsable
L'Etiqueta Responsable
L'Etiqueta Responsable
La Roda organitza cada any La Tamborinada, on els infants participen a través dels esplais
La Roda organitza cada any La Tamborinada, on els infants participen a través dels esplais
Logotip de la fundació
Logotip de la fundació

Anna Corbella: "L'Etiqueta Resposable és un premi a la tasca de reflexió realitzada sobre la nostra organització"

Ravalnet

Resum: 

La directora de la Fundació La Roda ens explica en aquesta entrevista perquè i com van aconseguir l'Etiqueta Responsable que atorga l'associació +Responsables reconeixent la Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO).

Quan vau rebre l'Etiqueta Responsable i per què se us va concedir?

La vam rebre al 2013 i cada any hem renovat el nostre compromís i l'etiqueta. Ens la van concedir per la nostra gestió de la RSO, la nostra responsabilitat social com a organització en els àmbits econòmic, social i mediambiental, al aplicar valors coherents amb la missió que com a fundació tenim.

I quina és la missió de la vostra fundació?

La Fundació La Roda d'Accions Culturals i del Lleure és una entitat sense afany de lucre que té per missió afavorir la transformació social a través de la cultura en els territoris on cal treballar per la cohesió. Els elements d'aquesta missió són la cultura i les arts com a eines que poden ajudar a assolir l'objectiu de la
transformació social; la llengua catalana; les entitats locals adherides que amb el treball comunitari fan la gran tasca d'afavorir la cohesió social; l'acció social; i els valors com la utopia, la solidaritat, la iniciativa i la felicitat.

Què vau fer per poder aconseguir l'Etiqueta Responsable?

L'associació +Responsables planteja tres àrees on les organitzacions hem de revisar la nostra forma de treballar. Aquestes són l'àrea econòmica, la social i la mediambiental. Cada una d'aquestes planteja unes preguntes per analitzar i valorar el nostre comportament com entitat.

Per nosaltres va ser un moment d'anàlisis que ens va fer millorar el nostre funcionament intern, i així fer-ho coherent amb la nostra missió com organització social. Calia que els nostres valors externs aplicats en els nostres programes ho fossin també en el funcionament diari i en la nostra forma de gestionar l'organització.

Què significa per vosaltres haver rebut l'Etiqueta Responsable?

És un premi a la tasca de reflexió realitzada sobre la nostra organització a nivell intern que l'ha millorat tot aconseguint fer-la més coherent en els seus processos interns de treball. Podem utilitzar el logo de l'etiqueta en productes, serveis i comunicacions corporatives, identificant així el nostre compromís amb la responsabilitat social com a organització.

Significa també que podem participar en la Setmana de la Responsabilitat Social i contactar amb altres organitzacions compromeses i conèixer les seves bones pràctiques. També, fer-nos visibles a través de la pàgina web de l'Etiqueta Responsable i donar a conèixer el nostre compromís i la nostra feina.

Quines altres entitats o organitzacions del tercer sector coneixeu que l'hagin obtingut?

Altres entitats que han obtingut l'Etiqueta Responsable són per exemple l'Institut Català d'Oncologia (ICO), el Centre Especial de Treball (CET) La Calaixera i Secot Barcelona.

Vols afegir alguna cosa més que consideris important?

Animar a totes les entitats socials a fer l'exercici d'analitzar si el seu funcionament intern és del tot coherent amb la seva missió estatuària.

Afegeix un comentari nou
0