Àmbit de la notícia
Social

'Sí, i millor' es reforça per facilitar l'ocupació a persones amb discapacitat

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Sònia Pau Cortada
  • El saló organitzat per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) se celebrarà el 4 i 5 d'octubre a Barcelona.
    El saló organitzat per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) se celebrarà el 4 i 5 d'octubre a Barcelona. Font: FECETC
  • Una imatge de la fira 'Sí, i millor, Di-Capacitat i Talent' de l'any passat, on es van oferir un total de noranta-set llocs de treball.
    Una imatge de la fira 'Sí, i millor, Di-Capacitat i Talent' de l'any passat, on es van oferir un total de noranta-set llocs de treball. Font: FECETC

La cinquena edició del saló se celebra els dies 4 i 5 d'octubre al recinte firal de Montjuïc, a Barcelona.

Fa un any, la fira 'Sí, i millor, Di-Capacitat i Talent' es va tancar amb quaranta-dos contractes de feina signats al saló i amb molts més casos de contactes iniciats. La fira torna els dies 4 i 5 d'octubre amb l'objectiu de millorar aquestes dades. Es tracta d'una iniciativa que posa en contacte persones amb discapacitat que busquen feina amb empreses amb vacants per al col·lectiu.

L'organitza la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) i l'eix central de treball és facilitar la inclusió laboral de persones amb discapacitat. S'ajunten en un mateix espai empreses que ofereixen feines i persones que en busquen, però també hi ha espais de conferències on el món empresarial i el de les persones amb discapacitat poden posar-se al dia sobre normatives i qüestions legals. Al web del certamen s'hi pot consultar un buscador d'ofertes de feina.

La fira d'inserció laboral de persones amb discapacitat té el suport de l'Ajuntament de Barcelona, per mitjà de Barcelona Activa, i se celebra dins del Saló de l'Ocupació. S'ubicarà en l'espai 'Oportunitats Professionals' i ocuparà uns dos-cents metres quadrats. Cal fer la inscripció i l'entrada es gratuïta.

NTT-Data, Carrefour, Dow Jones, Armonia, Diswork-Grup IMAN, IntegraMGSI, Ilunion, Can Cet, Cares i GoodJob són algunes de les empreses que hi participaran. Les empreses de més de cinquanta persones treballadores han de tenir un 2% de la plantilla amb alguna discapacitat. Ho diu la llei, però ofereix també la possibilitat, de manera excepcional, de complir-la per mitjà de mesures alternatives, com ara comprar productes o contractar serveis de Centres Especials de Treball (CET).

"Moltes empreses entenen que són més competitives si aposten pel talent sense etiquetes", assenyala el president de FECETC, Josep Maria Solanellas. I hi afegeix que "les empreses que millorin la inclusió de les persones amb discapacitat tindran una plantilla més diversa i més possibilitats d'augmentar la productivitat i crear una millor imatge de marca". Solanellas insisteix que un dels objectius de la federació és treballar per la inclusió del col·lectiu, ja sigui a l’empesa ordinària o als centres especials de treball, tot i que l’ideal és l’empresa ordinària.

La realitat és que, segons diferents estudis, la taxa d'ocupació de les persones amb discapacitat era l'any 2021 del 26,9%, quan en la població sense discapacitat la taxa se situava en el 66,3%.

En els dos dies de fira de l'any passat, que es va fer al novembre, es van realitzar un total de 2.426 entrevistes presencials. Pel que fa a les empreses -hi participen tant empreses ordinàries com CET- van oferir un total de noranta-set llocs de treball i es van firmar quaranta-dos contractes laborals. Segons dades de l'organització, es van recollir més de sis-cents curriculum vitae.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari