Barcelona acull una reunió internacional de representants escoltes

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Barcelona acull una reunió internacional de representants escoltes

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Aquest cap de setmana es fa la trobada anual del Grup Lisboa, en què hi participen 20 representants de diversos països europeus per parlar sobre aprenentatge servei i lideratge juvenil.

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) acull aquest cap de setmana la trobada anual del Grup Lisboa, un grup de treball dels països europeus amb llengües provinents del llatí en el marc de l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM). Hi participaran una vintena de representants de França, Espanya, Portugal, Suïssa, Bèlgica, Itàlia i Catalunya (amb l’absència excusada de Luxemburg i Romania).

La reunió, celebrada com a mínim anualment des de fa més de deu anys, servirà per debatre i treballar sobre temes pedagògics i d’actualitat política. En aquest cas tractaran l’aprenentatge servei com a eina pedagògica a les associacions escoltes, així com el lideratge grupal en vers l’individual. A més, des de la FCEG s’intentarà que els convidats puguin gaudir d'unes festes populars catalanes, les del barri de Les Corts.

Esperem que aquesta trobada a Barcelona sigui molt fructífera pels objectius fixats i que, al mateix temps, els participants puguin descobrir el nostre entorn social i cultural” Àrea Internacional de la FCEG

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, formada per les tres organitzacions escoltes i guies del país –Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Escoltes Catalans i Acció Escolta de Catalunya- agrupa 20.000 escoltes i guies al nostre país i és reconeguda per les organitzacions internacionals del moviment escolta i guia. Amb 40 milions de membres arreu del món, l’escoltisme i el guiatge constitueixen el moviment juvenil més nombrós del planeta.

Internacionalment, la FCEG forma part i participa de l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i l’Associació Mundial de Noies Escoltes i Noies Guies (WAGGGS) amb presència a més de 160 països i amb més de 38 milions de membres arreu del món.

L’escoltisme català és un moviment educatiu pioner en la causa internacional i el seu procés de reconeixement suposa un cas de bones pràctiques, reconegut entre d’altres per la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR).

Afegeix un comentari nou