Ciutat Vella compta amb un Banc de Recursos, gestionat de manera comunitària

Ravalnet
Magatzem del Banc de Recursos de Ciutat Vella
Magatzem del Banc de Recursos de Ciutat Vella
Cadires vermelles. Imatge amb llicència CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/#)
Cadires vermelles. Imatge amb llicència CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/#)

Ciutat Vella compta amb un Banc de Recursos, gestionat de manera comunitària

Ravalnet

Resum: 

Està a disposició de veïns, veïnes i entitats d'aquest districte barceloní que necessitin recursos d’infraestructura i de serveis per a accions de caràcter comunitari i socioeducatiu.

El Banc de Recursos de Ciutat Vella s'ha ubicat al carrer Tàpies número 6 i ofereix recursos d’infraestructura i de serveis al veïnat i a les entitats del districte. Més enllà d'oferir un servei, el projecte pretén estimular les sinergies i col·laboracions entre el teixit associatiu, a més de convertir-se en un espai de suport i referència per a entitats, veïns/es i sector cultural de Ciutat Vella. Així expliquen el vessant comunitari del nou Banc de Recursos del districte les seves impulsores: les entitats que lideren el projecte Itaka al Raval.

El Banc de Recursos es gestionarà de manera comunitària i també es contractaran joves del districte, que s’ocuparan de la gestió i manteniment. Així, es vehicularan processos d’inclusió sociolaboral.

És un espai on les entitats poden cedir part dels seus recursos i materials a altres entitats que els puguin necessitar de manera puntual.

A hores d'ara, compta amb materials i infraestructures (com carpes, cadires, projectors, decoració de carrer, etc.), així com material d’ús fix per donar a les entitats i col·lectius (cadires d’oficina, mobiliari divers, etc.). El material disponible es pot consultar i sol·licitar a través d'aquest qüestionari, amb una antelació mínima de set dies.

El projecte es troba en la seva fase inicial i també busca recursos, tant privats com públics, susceptibles de ser útils per a les entitats. Emplaça a aquelles entitats que tinguin recursos que puguin posar a disposició comunitària a compartir-los.

Itaka al Raval és un projecte de formació i ocupació de joves, liderada per Impulsem SCCL, Colectic, AEIRaval i la Fundació Joan Salvador Gavina. El Banc de Recursos de Ciutat Vella ha estat creat a partir d'aquest projecte, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella.