Coneixeu els Premis Jove, proposa!?

  • Premis Ateneus 2012, guanyadors del Premi Jove, proposa!

    Premis Ateneus 2012, guanyadors del Premi Jove, proposa!

  • Espectacle La patilla del Laboratori Patates amb suc

    Espectacle La patilla del Laboratori Patates amb suc

  • Espectacle La patilla del Laboratori Patates amb suc

    Espectacle La patilla del Laboratori Patates amb suc

El Laboratori Teatral Patates amb suc és una associació juvenil de l’Hospitalet de Llobregat que des de fa sis anys ajuda a joves a tirar endavant el seus projectes teatrals. L’any 2011 va guanyar el Premi Jove, proposa! amb “La Patilla”, un espectacle d’improvització. El premi els ha permès iniciar una temporada estable de l’espectacle.

Per cinquè any consecutiu el Premi Jove, proposa! de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) dóna l’oportunitat a grups de joves entre 16 i 30 anys a fer realitat els seus projectes creatius. Imprescindible tenir una idea, desenvolupar-la i emmarcar-la en l’espai d’un ateneu, dels gairebé 160 que hi ha arreu del territori català, que formi part de la FAC.

Al 2011 els guanyadors van ser el Laboratori Teatral Patates amb suc de l’Hospitalet de Llobregat. El David Belzunce, fundador de l’associació juntament amb en Víctor Gómez, explica que l’objectiu del Patates amb suc és donar “un espai d’entrenament i experimentació per a aquelles persones que es volen dedicar al teatre” a la vegada que confien en el teatre “com a eina de comunicació i transformació social”.

Van conèixer la convocatòria del Premi Jove, proposa! a través de diferents portals d’Internet “que informen de beques i ajuts per a entitats juvenils” i des del primer moment “vaig sospitar que el nostre projecte representava l’esperit del premi i que teníem opcions”. En aquell moment el projecte de “La Patilla” portava gairebé dos anys en marxa però sempre s’havia representat de forma molt esporàdica, en bars i pubs, o en teatres però en el marc de festivals i actuacions puntuals. “Des de feia temps ens rondava pel cap la idea d’iniciar una temporada estable de l’espectacle i el fet de descobrir el Premi “Jove, proposa!” ens va animar del tot”.

“Una de les premisses elementals de les bases del premi era presentar-nos amb el suport d’un ateneu popular adscrit a la Federació on el nostre projecte es pogués dur a terme i resulta que alguns dels membres més actius de Patates amb Suc havíem coincidir durant la nostra infantesa al Centre Catòlic de L’Hospitalet”. En aquest ateneu va ser on havien rebut les primeres pinzellades de la seva formació teatral als cursos de l’escola d’interpretació infantil Capsa de Somnis. “La nostra bona relació amb el Centre Catòlic i les ganes que teníem des de feia temps de presentar-hi un projecte ens van animar a presentar-nos conjuntament i aspirar al Premi Jove, proposa!. L’objectiu però, era dur a terme el projecte tant si guanyàvem el premi com si no”.

Finalment el Laboratori Patates amb suc va sortir guanyador dels Premis i ara mateix estan a punt d’estrenar la segona part del cicle d’actuacions que consistirà en 5 espectacles que es desenvoluparan entre novembre i desembre.

Canvi de mentalitat

A tots els joves que comencen a fer teatre “un consell que els hi donaria és que no fessin cas del que fins ara els hi han dit o han vist que és el teatre. Els hi proposo fer un reset i a partir d’aquí veure molt de teatre però també fer molt de teatre. Crec en l’experiència per sobre de tot”. En David actualment viu o com ell diu “sobreviu” gràcies al teatre reconeix que “és molt difícil arribar a formar part d’aquell petit nucli de persones que poden guanyar-se la vida amb les arts escèniques, cal pencar molt i tocar moltes portes. Però jo sóc molt més partidari d’intentar-ho amb projectes propis, amb innovació i creativitat i des de sota que anant a centenars de càstings per veure si aconsegueixo una feina un dia o altre”.

Per això des del Laboratori Patates amb suc animen a totes aquelles persones amb alguna idea de projecte o amb ganes d’implicar-se en algun projecte vigent, a posar-se en contacte amb la companyia.

Actualment Patates amb Suc està immersa en diferents projectes com la comèdia “El Mètode Jennifer” que va fer temporada abans de l’estiu al Teatreneu de Gràcia i que ben aviat tornarà a trepitjar els escenaris, o l’òpera-rock “Projecte 34” que es reestrena el 30 de novembre al Teatre Joventut de L’Hospitalet. I a partir de l’octubre podeu consultar els dies i horaris de l’espectacle “La Patilla” al Centre Catòlic de l’Hospitalet.

Podeu presentar-vos al Premi Jove, proposa! 2012 fins el dia 11 de novembre. Consulteu les bases i descarregueu la fitxa d'inscripció en el següent enllaç.

Més informació relacionada:

Jove, proposa! I realitza el teu projecte!

Premis Jove, proposa! 2012 (finançament)

Afegeix un comentari nou