Connexions, un projecte intergeneracional al voltant de les TIC

  • El Punt Òmnia de Plataforma Educativa, a Girona

    El Punt Òmnia de Plataforma Educativa, a Girona - Font: Xarxa Òmnia

  • Coordinació al territori del Punt Òmnia de Plataforma Educativa

    Coordinació al territori del Punt Òmnia de Plataforma Educativa - Font: Xarxa Òmnia

Es tracta d'un projecte d'aprenentatge servei en el què participen alumnes de tercer i quart d’ESO d'un institut de Girona i gent gran, per intercanviar coneixements sobre l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

El Punt Òmnia Plataforma Educativa, que es troba al Centre Cívic Onyar de Girona, va engegar a mitjans de març aquesta iniciativa que es duu a terme amb un grup de gent gran del punt i alumnes de l'Institut Santiago Sobrequés i Vidal.

El projecte Connexions neix a partir d'una demanda d'aprendre a fer servir les xarxes socials per part dels usuaris i les usuàries més grans. Es desenvolupa a partir d'un taller en el qual els més joves aporten els seus coneixements. És així com donen un servei a la comunitat, ajudant a combatre l'escletxa tecnològica.

Les sessions tenen lloc de manera quinzenal i finalitzaran a l'estiu. De moment, el projecte està resultant tot un èxit, tant per la participació que està aconseguint com per l'assoliment dels objectius proposats.

Xarxa Òmnia és un programa preventiu, socioeducatiu, comunitari i de suport a col·lectius amb major risc de vulnerabilitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Afegeix un comentari nou