Intergeneracional

Fotograma d'un vídeo d'una edició anterior del projecte

news-iconNotícia > Comunitari

"Passa'm memòria", intercanvi socioeducatiu entre joves i gent gran

Al projecte hi participen alumnes de quart d’ESO d'un institut del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs i una desena de persones grans que provenen del Servei de Dinamització de la Gent Gran de l’ajuntament d'aquesta ciutat.

El Punt Òmnia de Plataforma Educativa, a Girona

news-iconNotícia > Comunitari

Connexions, un projecte intergeneracional al voltant de les TIC

Es tracta d'un projecte d'aprenentatge servei en el què participen alumnes de tercer i quart d’ESO d'un institut de Girona i gent gran, per intercanviar coneixements sobre l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

news-iconNotícia > Cultural

Oberta la 24a convocatòria de "Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen"

L'Associació Nou Horitzó anima a totes les persones majors de 55 anys a escriure un conte infantil i participar en una enriquidora experiència.

Gent gran fent esport. Font: Ajuntament d'Esplugues de Llobregat (Flickr)

news-iconNotícia > Social

La gent gran del Raval participarà a l'Escola de Salut

Les persones grans del barri del Raval de Barcelona es formaran per tal de tenir millor cura de la seva salut. A més, l'Escola de Salut de Gent Gran pretén afavorir la integració social i la creació de vincles.

Els ninots de ganxet estan elaborats per avis i àvies

news-iconNotícia > Comunitari

Teixint somriures

El projecte social Tricotin Tricotan facilita l’intercanvi generacional entre àvies i nens i nenes d’un mateix barri. El punt d’unió són les joguines de ganxet.

news-iconNotícia > Social

Concurs de contes per a nens

Si t’agrada escriure contes breus i tens més de 55 anys, participa a la convocatòria d'enguany de "Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen" dirigit a nens i nenes de primària, abans del 15 de desembre 2014.

Intergeneracional. Font:  Ayuntamiento de Mairena del Aljarafe (flickr)

news-iconNotícia > Formació

L’elaboració de projectes intergeneracionals

La Fundació Pere Tarrés organitza durant el cap de setmana del 27 i 28 d’abril una formació que permetrà, a partir d’experiències pràctiques, conèixer com desenvolupar una intervenció d’aquestes característiques.

Logotip de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu - 2012

news-iconNotícia > Internacional

El 2012 és l'any de l'envelliment actiu i de l'energia sostenible

La Comissió Europea ha designat el 2012 l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. Les Nacions Unides, en canvi, donen inici a l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a Tothom. Dos grans temes per tractar i millorar durant aquest any que tot just comença!

news-iconNotícia > Comunitari

Les arpilleres: una eina de comunicació i creació de diàleg intercultural

Barcelona acull el Primer Fòrum d'Arpilleres de Catalunya una iniciativa que vol donar a conèixer les arpilleres com a eina de comunicació d’històries individuals i comunes i de promoció del diàleg generacional i intercultural.