Consells per crear contingut digital de la teva entitat (I)

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Consells per crear contingut digital de la teva entitat (I)

Associació per a Joves Teb

Resum: 

Internet com a mitjà i la pantalla com a suport de la informació determinen com han de ser els continguts que transmetem, si volem aconseguir una comunicació eficaç. Tot seguit, les primeres 10 recomanacions per ajudar-te a aconseguir-ho.

En aquesta primera entrega et proposem alguns aspectes a tenir en compte en el moment previ a la creació dels continguts i quan comencis a elaborar-los.

1. Recopila i organitza la informació al teu abast

La creació de contingut comença moltes vegades per la compilació d'informació procedent de diverses fonts. És important ordenar tot aquest material a partir del qual treballarem, sobretot de cara al moment en què citarem aquestes fonts.

2. Pensa abans d’escriure en les paraules clau i l'estructura

Abans de començar a teclejar has de tenir molt clar quines són les idees que vols transmetre. Et pot ajudar donar resposta a les següents preguntes: què?, qui?, com?, quan?, a on?, perquè? i per a què? Troba les paraules clau que es corresponguin amb aquestes idees i ordena-les per crear l'estructura del teu relat.

3. Anota les idees espontànies que et vagin sorgint

A mida que vagis avançant en el procés d'elaboració del contingut és molt probable que et vagin venint al cap noves idees relacionades amb el tema que trates. Pren-ne bona nota per tal d'incorporar-les a allò que estàs explicant.

4. Troba el teu propi estil

Depenent del temes sobre els què estiguis parlant, pots explicar les coses amb el teu propi estil i reflectint la teva personalitat. Intenta no caure en la pompositat i l'artificialitat i tingues en compte la senzillesa i la naturalitat sempre formen part d'un bon estil.

5. Adapta el teu estil al del teu públic objectiu

Tingues molt present a quin públic et dirigeixes i pensa tota l'estona en quin és el seu llenguatge. La millor manera de connectar amb el teu públic objectiu és adoptar el seu mateix registre.

6. Tria un bon títol, a poder ser, que contingui les paraules clau

Fes-te una primera idea de quin serà el títol que faràs servir, però no tinguis presa: de vegades és millor posar-lo al final del procés. Això sí, intenta que sigui descriptiu però breu, atractiu i que incorpori les paraules clau sempre que sigui possible: ajudarà en el posicionament en els buscadors.

7. Fes una introducció que resumeixi l’article

Escriu en un primer paràgraf un breu resum avançant sobre què va l'article, fent servir també les paraules clau al començament. Juntament amb el titular, predisposarà a la lectura i aportarà tots els elements que necessiten saber els lectors i les lectores. A més, les paraules clau al començament afavoriran el posicionament.

8. Utilitza paraules i frases senzilles

Fes servir paraules entenedores i frases curtes. Pel que fa a les frases, la lectura en pantalla normalment no és tan linial com sobre el paper i causa més fatiga. Acostuma a haver-hi diversos elements que poden dispersar l'atenció. És això que fer servir frases breus ajudarà molt a la legibilitat.

9. Cada idea en un paràgraf

Després del primer paràgraf, que d'alguna manera sintetitza el contingut general del text, expressa cadascuna de les idees en un paràgraf. Les idees més importants es poden recollir de nou a l'últim paràgraf com a conclusió.

10. Resalta amb negretes les paraules clau del text

Això servirà a les persones que llegeixin el text com a recolzament visual per entrendre les idees més importants del text, i també per millorar el posicionament en els buscadors.

Pots llegir la segona part dels consells a partir d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou