Àmbit de la notícia
Comunitari

Consells per crear contingut digital de la teva entitat (II)

Entitat redactora
Associació per a Joves Teb
  • Teclejant al portàtil. Font: pixabay.com
  • Afegir imatges o altres elements multimèdia afavoreix la lectura del nostre contingut
  • Llegint l'escrit
  • Afegir una entrada o un mitjà. Font: Pixabay
  • Hem de mirar-nos el nostre escrit "amb lupa"

Continuem en aquesta segona entrega amb les recomanacions que t'ajudaran a elaborar continguts digitals més efectius en les vostres accions de comunicació.

Si abans de començar a llegir aquests 10 consells vols consultar els de la primera entrega, pots fer-ho a partir d'aquest enllaç.

1. Utilitza contingut audiovisual

Enriqueix el contingut amb imatges, vídeos, àudio, tuits i altres mitjans incrustrats que il·lustrin el que estàs parlant. Els lectors i les lectores ho agrairan perquè faràs la lectura més amena, i els buscadors ho permiaran de cara al posicionament.

2. Fes referència a l'autoria de les fonts

Cita sempre els autors i les autores de les fonts que utilitzes, respectant les llicències que han fet servir per publicar el seu treball. El mateix s'aplica a les imatges i els sons que puguis fer servir.

3. Posa els enllaços pertinents i verifica que funcionin

Aprofita el potencial de l'hipertext de les pàgines web per enllaçar a les fonts o a d'altres pàgines que puguin ampliar la informació. Comprova sempre que el "link" funciona i que la pàgina enllaçada s'ha obert en una nova pestanya o finestra del navegador, així la persona que llegeixi no perdrà la que conté el teu contingut.

4. No donis res per suposat

Com que no saps quin és el nivell de coneixement que té qui llegirà el teu contingut, millor no deixis que es sobreentenguin coses. Sigues explícit o explícita i contextualitza la informació.

5. Interactua i crida a la interacció

A més de fer servir contingut audiovisual i enllaços, és important que el contingut oferixi elements d'interactivitat. Una manera d'aconseguir-ho és animar a fer comentaris, però també es poden aprofitar les xarxes socials per obtenir "likes" a Facebook, retuits, etc. Com més es comparteixi el nostre contingut, més difusió.

6. Segueix "influencers" sobre els temes que tractis

És molt recomanable seguir especialistes sobre els temes que toquem. Això ens ajudarà a estar al dia amb informació actualitzada, a completar la que tenim i a conèixer diferents punts de vista.

7. Diversifica els tipus de posts

Trencar la monotonia és una bona manera de mantenir l'atenció. La varietat i la sorpresa agraden als lectors i les lectores.

8. Fes llistats

Els llistats són una forma molt atractiva de presentar la informació i acostumen a funcionar molt bé. Fes una selecció de projectes sobre un determinat tema, d'organitzacions, d'eines, crea rànquings, etc.

9. Revisa l’ortografia

La correcció ortográfica, però també gramatical i sintàctica, són importants de cara a aconseguir credibilitat. També se'ns pot haver escapat algun error tipogràfic en teclejar. A més de poder fer servir correctors informàtics (si el teu gestor de continguts no en té, pots copiar i enganxar en un processador de text), és important revisar els textos detingudament.

10. Rellegeix abans de publicar

La relectura, fins i tot en diferents moments, ens ajudarà a detectar errors i també a reescriure totes les vegades que calgui, millorant l'escriptura. També pots demanar a una altra persona que llegeixi el contingut que has creat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari