Contra la crisi, + Reconeixement, + Finançament i + Espais

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)
Les federacions d'associacions educatives de Barcelona es reivindiquen
L'any 2006 una Marxa ja va reivindicar el treball de l'associacionisme educatiu

Contra la crisi, + Reconeixement, + Finançament i + Espais

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)

Resum: 

Amb aquest lema les federacions d'associacionisme educatiu de Barcelona donen a conèixer un manifest per reivindicar un major reconeixement i finançament per la seva tasca social. Aquestes entitats, que agrupen esplais, escoltes i d'altres centres educatius i juvenils, reclamen a l'administració que es mulli per que puguin continuar amb la seva tasca.

Fa cinc anys més de 200 entitats de les associacions i federacions educatives de Barcelona sortien al carrer per reclamar els seus drets a la Marxa Educativa. No es tractava només de fer veure que la seva tasca ajudava a la vertebració social de la ciutat, sino també de visibilitzar els problemes que es trobaven en el seu dia a dia. Cinc anys després i amb la crisi a les esquenes, aquestes entitats es volen tornar a fer escoltar. I ho fan a través d'un manifest.

El titol del mateix marca les línies bàsiques de reivindicació: més reconeixement, més finançament i més espais. De fet, el Manifest accepta que des de la Marxa de 2006 hi han hagut algunes millores, com els Plans educatius d'entorn. Tot i així, les línies per millorar no canvien.

El finançament, recurrent preocupació en temps de crisi, hauria d'estar assegurat en aquestes entitats segons el manifest, alhora que s'atorguessin ajudes en transport públic i accés a equipaments culturals.

Quan a espais, es vol fer patent els problemes que posen alguns districtes a l'hora de deixar que aquests esplais, agrupacions escoltes o associacions juvenils puguin fer activitats al carrer. Al mateix temps, es recorda que no tots tenen equipaments que permetin dur a terme la seva tasca.

I pel que fa al reconeixementse cerca tenir veu pròpia i participar en iniciatives com el Pla Jove, entre altres mesures. De fet, el propi Manifest és un crit clar cap a aquest reconeixement, recordant que representen a més de 20.000 persones entre pares, mares, infants, joves i monitors.

La crida a aderir-se al manifest està oberta i la trobareu aquí

Afegeix un comentari nou
0