Contra la crisi, + Reconeixement, + Finançament i + Espais

  • Les federacions d'associacions educatives de Barcelona es reivindiquen

    Les federacions d'associacions educatives de Barcelona es reivindiquen

  • L'any 2006 una Marxa ja va reivindicar el treball de l'associacionisme educatiu

    L'any 2006 una Marxa ja va reivindicar el treball de l'associacionisme educatiu

Amb aquest lema les federacions d'associacionisme educatiu de Barcelona donen a conèixer un manifest per reivindicar un major reconeixement i finançament per la seva tasca social. Aquestes entitats, que agrupen esplais, escoltes i d'altres centres educatius i juvenils, reclamen a l'administració que es mulli per que puguin continuar amb la seva tasca.

Fa cinc anys més de 200 entitats de les associacions i federacions educatives de Barcelona sortien al carrer per reclamar els seus drets a la Marxa Educativa. No es tractava només de fer veure que la seva tasca ajudava a la vertebració social de la ciutat, sino també de visibilitzar els problemes que es trobaven en el seu dia a dia. Cinc anys després i amb la crisi a les esquenes, aquestes entitats es volen tornar a fer escoltar. I ho fan a través d'un manifest.

El titol del mateix marca les línies bàsiques de reivindicació: més reconeixement, més finançament i més espais. De fet, el Manifest accepta que des de la Marxa de 2006 hi han hagut algunes millores, com els Plans educatius d'entorn. Tot i així, les línies per millorar no canvien.

El finançament, recurrent preocupació en temps de crisi, hauria d'estar assegurat en aquestes entitats segons el manifest, alhora que s'atorguessin ajudes en transport públic i accés a equipaments culturals.

Quan a espais, es vol fer patent els problemes que posen alguns districtes a l'hora de deixar que aquests esplais, agrupacions escoltes o associacions juvenils puguin fer activitats al carrer. Al mateix temps, es recorda que no tots tenen equipaments que permetin dur a terme la seva tasca.

I pel que fa al reconeixementse cerca tenir veu pròpia i participar en iniciatives com el Pla Jove, entre altres mesures. De fet, el propi Manifest és un crit clar cap a aquest reconeixement, recordant que representen a més de 20.000 persones entre pares, mares, infants, joves i monitors.

La crida a aderir-se al manifest està oberta i la trobareu aquí

 

Afegeix un comentari nou